Politie Zeeland


---


Z-239-2009 Aanrijding als gevolg van beschonken rijden
Vanmiddag rond 14.00 uur is er een aanrijding gebeurd op het Mauritsfort in Hoek.
De aanrijding had alleen materiele schade tot gevolg, maar één betrokkene meldde dat er mogelijk drank in het spel was bij de tegenpartij. Hierop is de politie ter plaatse gegaan en heeft de betrokkenen laten blazen. Voor een 46-jarige vrouw uit Sas van Gent liep deze blaastest negatief af. Zij bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Ze is overgebracht naar het politiebureau waar zij een verklaring aflegde. Haar rijbewijs is ingevorderd. De vrouw verklaarde door oranje te zijn gereden. Gegevens van de tegenpartij zijn (nog) niet bekend.

Z-240-2009 Aanrijding met letsel, Zaamslag
Om 18.24 uur heeft op de Terneuzensestraat in Zaamslag een aanrijding plaatsgevonden.
Als gevolg van deze aanrijding zijn twee betrokkenen naar het ziekenhuis overgebracht. Een 42-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen stond stil op bovengenoemde straat. Hij wilde linksaf slaan. De 25-jarige bestuurder van een andere personenauto kwam er te laat achter dat de auto stilstond en klapte vol op de achterkant van de auto. De 25-jarige man uit de gemeente Hulst zat met nog twee passagiers in zijn auto. Eén daarvan, een 23-jarige vrouw uit de gemeente Hulst, liep een flinke hoofdwond op door de aanrijding. Een andere vrouw, 17 jaar en afkomstig uit de gemeente Terneuzen, bleef ongedeerd. De 25-jarige man en de 23-jarige vrouw moeten ter observatie in het ziekenhuis blijven. Over het letsel van de man is niets bekend. Het wegdek is door de Provincie schoongemaakt en de auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf. De auto's worden beiden technisch onderzocht door de afdeling Forensische Ondersteuning van de Zeeuwse politie.

W-241-2009 Minderjarige aangehouden na diefstal pakje condooms
Een 12-jarige jongen uit Oost Souburg is vanmiddag rond 17.15 uur aangehouden door winkelpersoneel van een winkel aan de Papegaaienburg in Vlissingen.
De jongen was met twee vriendjes in de winkel om iets te kopen. Zij gedroegen zich verdacht, aldus winkelpersoneel, en werden hierom extra in de gaten gehouden. De 12-jarige jongen rekende een boodschap af bij de kassa en gedrieen wilden de vriendjes naar buiten vertrekken. De bedrijfsleider vroeg toen of de Souburger zijn tas wilde openen. In de tas werd niets aangetroffen en de drie liepen hierop de winkel uit. Eenmaal buiten lieten de twee andere jongens hun buit, een pakje condooms, aan elkaar zien. Zij renden hierna keihard weg. Een medewerker van de winkel nam hierop een spurt en vatte de 12-jarige in de kraag. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.