Gemeente Schiedam


Burgemeester Van Haarenlaan / P.J. Troelstralaan

In oktober 2008 is de aannemer gestart met de reconstructie van de Burgemeester van Haarenlaan vanaf de oostzijde van de P.J. Troelstralaan tot de Vlaardingerdijk, ter hoogte van het metrotracé. De huidige vier rijstroken worden teruggebracht naar twee keer één rijstrook. Ten gevolge van deze werkzaamheden is dit weggedeelte afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid vanaf het Nieuwlandplein via de Nieuwe Damlaan, Nieuwe Haven, Burgemeester Knappertlaan naar de Vlaardingerdijk v.v. Dit wordt aangegeven door middel van omleidingsborden met de letters C en W. Voor bezoekers van begraafplaats en crematorium Beukenhof is een aparte route aangegeven met de letter B. De route tussen de P.J. Troelstralaan en de Van der Brugghenlaan blijft beschikbaar voor het verkeer. Enige verkeershinder tijdens de reconstructie is mogelijk. Verder is een extra inrit gemaakt vanaf het Nieuwlandplein naar de Van Limburg Stirumstraat.

Update 3: Asfalt

De weersomstandigheden en vooruitzichten zijn inmiddels iets gunstiger geworden voor het uitvoeren van asfaltwerken. Het kruispunt wordt nu op vrijdag 6 februari voorzien van enkel een asfalt onderlaag. De asfalt deklaag wordt enkele maanden later aangebracht, gelijktijdig met het asfalteren van de laatste fase (bij de Burgemeester Knappertlaan). Na het aanbrengen van de asfalt onderlaag wordt de Burgemeester van Haarenlaan, tussen de rotonde Nieuwlandplein en het kruispunt Troelstralaan, vanaf woensdag 11 februari, opengesteld voor het verkeer. Tot dat moment worden op dat traject de noodzakelijke voorzieningen als belijning, verkeersborden en dergelijke aangebracht.

Voor de werkzaamheden op vrijdag 6 februari behoeven geen aanvullende omleidingen plaats te vinden. Het kruispunt Troelstralaan blijft in gebruik zoals de afgelopen periode het geval was.

Mocht u vragen hebben over deze afsluiting dan kunt u contact opnemen met de heer S. Franken (projectleider gemeente Schiedam) via s.franken@schiedam.nl of via 010-219 1621.

Update 2: asfalteringswerkzaamheden uitgesteld

De asfalteringswerkzaamheden op het kruispunt Troelstralaan / Burg. van Haarenlaan, die gepland stonden voor maandag 2 en dinsdag 3 februari, worden uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. De lage temperaturen in combinatie met een straffe oostenwind laten het niet toe nu te asfalteren.
Dat betekent dat de huidige omleiding met beperkt gebruik van het kruispunt Troelstralaan voorlopig gehandhaafd blijft tot de werkzaamheden kunnen worden afgerond. Zodra een nieuwe datum bekend is waarop de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd, zal dit via de gebruikelijke kanalen worden bekendgemaakt.

Update 1: Werkzaamheden Van Haarenlaan nog t/m week 6

De werkzaamheden aan de Van Haarenlaan (gedeelte tussen Nieuwlandplein en het kruispunt Troelstralaan) zijn als gevolg van een onvoorziene verandering in de reconstructie van het kruispunt bij de Troelstralaan vertraagd. Naar verwachting kan het gebied, als ook het weer meewerkt, aan het einde van week 6 worden heropend. Er wordt getracht de (extra) overlast tot een minimum te beperken. Bekijk hier het omleidingsplan in pdf.

Mocht u vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met de dhr. S. Franken (projectleider gemeente Schiedam) via s.franken@schiedam.nl of via 010-219 1621.

» Terug

Klik hier voor meer informatie.