Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 06-02-2009

Politie zoekt getuigen van aanrijding
VRIES Een 16-jarige bromfietser uit Vries deed donderdag melding van een aanrijding. De vrouw reed woensdag 4 februari rond 9.15 uur op haar bromfiets over de Oude Asserstraat. Daar zou ze zijn aangereden door een automobilist die vervolgens doorreed. Het enige wat de vrouw wist te vertellen, is dat het een rode auto betreft. De politie vraagt de bestuurder of getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09-008945)

Bromfietser gewond na aanrijding
NIEUW DORDRECHT Een 17-jarige bromfietser uit Klazienaveen raakte donderdagmiddag gewond na een aanrijding. De bromfietser reed over de Vastenow in de richting van Klazienaveen. Een 51-jarige automobilist uit Zwartemeer kwam uit tegengestelde richting. Ter hoogte van de kruising met de Schepershof wilde hij linksaf slaan. Hij zag de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. De jongeman uit Klazienaveen botste tegen de voorzijde van de auto. Hij werd voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gebracht. (BPS 09-008985)

Auto over de kop in de sloot
PEIZE - Een 74-jarige vrouw uit Peize raakte donderdagavond met haar auto over de kop in de sloot aan de Roderweg. Toen de vrouw uit de auto werd gehaald, klaagde zij over pijn op de borst. Ze is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. (BPS 09-009088)

Jongens aangehouden wegens joyriding
ASSEN De politie heeft donderdagavond drie jongens uit Assen aangehouden (twee van 18 en één van 19 jaar oud) op verdenking van joyriding. De jongens zouden de auto van een 19-jarige jongen uit Assen zonder toestemming hebben meegenomen. De bestuurder reed bovendien zonder rijbewijs. Na overleg met Justitie hebben de verdachten een dagvaarding meegekregen naar huis. (BPS 09-009076)

Jongen aangehouden wegens winkeldiefstal
SLEEN Een 11-jarige jongen uit Erm is donderdagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen zou een fles sterke drank hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Bannerschultestraat. Na verhoor is de jongen overgedragen aan zijn vader. De verdachte gaat het Halt-traject in. (BPS 09-008999)

Aanhouding wegens drusgbezit
BEILEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man uit Westerbork aangehouden aan de Schultenstraat. Na controle bleek de man in het bezit te zijn van een hoeveelheid soft- en harddrugs. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-009141)

Politie controleert in verkeer
COEVORDEN In de nacht van donderdag op vrijdag is op diverse plaatsen in Coevorden en Nieuw Amsterdam gecontroleerd in het verkeer. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat hun uitlaat het maximaal toegestane geluidsniveau overschreed. Een andere automobilist kreeg een bekeuring omdat een minderjarige passagier niet in de gordel zat. Tevens zijn twee bromfietsers bekeurd wegens het rijden in het centrum van Coevorden waar het niet is toegestaan. Een andere bestuurder kreeg een boete wegens het onterecht voeren van mistverlichting. Daarnaast werd van 230 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén van hen bleek te veel te hebben gedronken.
De politie heeft donderdagavond een 52-jarige automobilist uit Hattem aangehouden aan de Dikkewijk WZ in Nieuw Amsterdam wegens het rijden onder invloed. De bestuurder blies op het bureau 510 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-0091124) en (BPS 09-009134)

MEPPEL De politie heeft donderdag verbalen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Op de Grote Akkerstraat werd een vrachtwagenchauffeur bekeurd omdat hij een weg in reed, terwijl er een gesloten verklaring geldt. Een fietser werd bekeurd wegens het fietsen door de Hoofdstraat. Vijf bestuurders kregen een boete wegens een verkeersovertreding bij de rotonde aan de Werkhorst. (BPS 09-009044)

MEPPEL Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zes verbalen uitgeschreven wegens het fietsen zonder licht. De bekeuringen zijn op diverse plaatsen uitgedeeld. (BPS 09-009151)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.