Politie Limburg-Noord

Foto's van overvallers op internet


Datum: 6-02-2009
Tijd bericht: 10:09
Plaats: Venray / Wanssum
De recherche van het district Venray plaatst foto's van de daders van twee overvallen op verschillende internetsites. De politie hoopt op deze manier een zo groot mogelijk publiek te bereiken en deze overvallen alsnog op te lossen. De overvallen die onlangs plaatsvonden in Venray en Wanssum werden afgelopen dinsdag al behandeld in het programma Opsporing Verzocht maar leverde niet de gouden tip op.

In het kader van de topprioriteit van overvallen en straatroven is de politie Limburg-Noord een samenwerkingsverband aangegaan met de opsporingssite www.overvallersgezocht.nl. Daarnaast zijn de foto's van de daders ook geplaatst op www.buurtlink.nl, www.boevenvangen.nl en www.politielimburgnoord.nl. Mensen die de daders herkennen kunnen contact opnemen met de tiplijn roof via 0800-2552552.

De overval in Venray, op een supermarkt aan de Kiosk in Venray, vond plaats op dinsdag 2 december 2008 rond sluitingstijd, omstreeks 20.00 uur. De mannen dwongen het aanwezige personeel de kluis te openen. Ze deden dit door te dreigen met een vuurwagen en vertrokken daarna met een geldbedrag. Van de mannen zijn zeer goede bewakingsbeelden gemaakt tijdens de overval.

De tweede overval vond plaats op vrijdag 23 januari op een tankstation in Wanssum. Een 18-jarige medewerker van het tankstation werd door een gemaskerde man onder bedreiging van een vuurwapengedwongen zijn bankpas af te geven. Hierna heeft de overvaller binnen enkele minuten gepind.