Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 06-02-2009

Geschoten in woning

MAARSSEN Op donderdagmorgen 5 februari werd in een woning geschoten. De politie hield één verdachte aan.

Rond 05.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Pauwenkamp naar de woning van zijn buren was gevlucht omdat hij door een andere man in zijn woning met een vuurwapen was bedreigd. Er zou ook zijn geschoten. Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

Bij de woning spraken agenten met de 56-jarige bewoner. Hij verklaarde dat hij in zijn woning samen met een 65-jarige plaatsgenoot door een 47-jarige Maarssenaar met een vuurwapen was bedreigd en dat er ook geschoten was. Tevens was de 56-jarige man door de verdachte meerdere malen geslagen. Terwijl de agenten met hem spraken, kwam ook de 65-jarige man uit de woning. Hij verklaarde dat de 47-jarige verdachte zich nog in de woning bevond.

Omdat er zou zijn geschoten, kwam een arrestatieteam ter plaatse. Zij hielden de verdachte in de woning aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. In de woning werden een vuurwapen en hulzen aangetroffen. Het bleek te gaan om een alarmpistool en knalpatronen. De aanleiding tot de bedreiging en mishandeling lag waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Scootercontrole

MAARSSEN De politie heeft op donderdag een scootercontrole gehouden. De controle vond van 14.30 uur tot 17.30 uur en van 18.30 uur tot 21.00 uur op het Bisonspoor plaats.

Door motoragenten werden in totaal 40 te controleren brom- en snorfietsbestuurders naar de controleplaats geleid. Vijftien scooterbestuurders kregen één of meerdere bekeuringen. In totaal werden achtentwintig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: te hoog vermogen, geen rijbewijs, niet dragen helm en ondeugdelijke stuurinrichting.

Vader en zoon

MAARSSEN Agenten namen op donderdagavond 5 februari een scooter in beslag. De bestuurder was het daar niet mee eens. Hij werd aangehouden en vervolgens zijn vader ook.

Rond 20.40 uur zagen agenten een groep van ongeveer 20 jongeren op de Boomstede staan. Bij de groep was een jongeman op een scooter zonder kentekenplaat wheelies aan het maken. De agenten spraken de jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, aan. Omdat de scooter geen kenteken had, werd hij voor nader onderzoek in beslag genomen.

De bestuurder was hier niet blij mee en belde zijn 54-jarige Maarssense vader. Hij kwam ter plaatse en beiden gedroegen zich verbaal zeer agressief tegen de agenten. Nadat de scooter op een politievoertuig was geladen, schold de zoon de agenten uit. Daarop werd hij aangehouden voor belediging. Zijn vader bemoeide zich met de aanhouding en werd meerdere malen gevorderd weg te gaan. Toen hij dat niet deed, werd ook hij aangehouden. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen de zoon is proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen (wheelies maken, rijden zonder rijbewijs, geen kentekenplaat) en voor belediging. Tegen de vader voor niet voldoen aan bevel of vordering. Beiden werden kort na middernacht in vrijheid gesteld.