Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Burgemeester Backhuijs reikt eerste versie Stadsvisie uit

gepubliceerd op : 6-2-2009

Met veel enthousiasme heeft burgemeester Backhuijs donderdagavond de eerste brochure Stadvisie 2025 uitgereikt aan de gemeenteraad van Oldenzaal. In de brochure staan de ambities van de stad vermeld, waarbij rekening is gehouden met ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, economie, ruimtelijke ordening en welzijn. Oldenzaal heeft met medewerking van inwoners deze Stadsvisie opgesteld.

Het gemeentebestuur van Oldenzaal heeft in 2006 aangegeven dat zij behoefte heeft aan een inspirerend document, dat richting geeft aan huidige en toekomstige beleidsprocessen. Dit is de Stadsvisie 2025 geworden. Een visie die aangeeft wat Oldenzaal in 2025 wil zijn en wil betekenen voor haar inwoners en de regio.

Op vele manieren is de dialoog met de Oldenzaalse bevolking gevoerd. Bijvoorbeeld door ronde tafelgesprekken met afgevaardigden uit het maatschappelijk middenveld, huiskamergesprekken, bijeenkomsten met raadsleden en ambtenaren, raadpleging van het internetpanel, individuele inspraakreacties en door vele leerlingen van het Twents Carmel College. Al deze bijdragen hebben ervoor gezorgd dat de visie over onze stad zich gevormd heeft.

De stadsvisie beschrijft zes ambities voor het Oldenzaal van 2025:
* Oldenzaal, binnenstad met sfeer;

* Bedrijvigheid, succes van heden en toekomst;
* Oldenzaal, de glimlach van Landgoed Twente;
* Oldenzaal, waar je graag woont en leeft;
* Verbinden en samenwerken, sleutel tot succes;
* Oldenzaal, behoud van inwonertal voor behoud van voorzieningen.

Donderdagavond 5 februari heeft burgemeester Backhuijs voorafgaand aan de raadsvergadering het eerste exemplaar uitgereikt aan de gemeenteraad. GeĂŻnteresseerde Oldenzalers kunnen een exemplaar aanvragen bij stadsvisie@oldenzaal.nl of via telefoonnummer 0541 588408. Tevens is het document hier te lezen.