Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT MAN AAN VANWEGE HUISELIJK GEWELD

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg kregen donderdagavond om ongeveer acht uur een melding dat aan de Brusselweg een vrouw was mishandeld door haar echtgenoot. Daar aangekomen werden zij in de portiek van de flat aangesproken door de vrouw die vertelde dat zij door haar echtgenoot was geslagen. Hun zoontje, die bij het voorval aanwezig was geweest, had zij inmiddels bij familie ondergebracht. De 41-jarige man werd door de politiemensen aangehouden vanwege huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de man was onder invloed van alcohol en was zeer agressief.


* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLE
EILANDEN / VIERPOLDERS - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie donderdagmiddag tussen kwart over drie en zes uur op de Groene Kruisweg een ASO-controle (aanpak scooteroverlast) gehouden.
Politiemensen controleerden in totaal 43 bestuurders. In 25 gevallen werd een bekeuring gegeven voor onder andere het rijden met een te hoog vermogen, het niet op de eerste vordering tonen van een rijbewijs/kentekenbewijs, het rijden met een versleten band, geluidsoverlast, het rijden zonder rijbewijs, een niet werkende rem en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.


* VEEL OVERTREDINGEN GECONSTATEERD
Politieagenten van het district Feijenoord-Ridderster hielden donderdagmiddag een verkeerscontrole op en rond het Kreehuizenplein. Automobilisten negeren hier regelmatig de geldende verkeersregels waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan.
Tussen één en drie uur kregen 72 personen een bekeuring. Onder andere het niet handsfree bellen, negeren van een roodlicht, verkeerd installeren van een kinderzitje, het negeren van een voetgangers oversteekplaats en het niet dragen van een gordel werden bekeurd. Vooral aan het laatste geval maakten veel automobilisten zich schuldig. Maar liefst 34 personen kregen een bekeuring voor deze overtreding.


* MES AANGETROFFEN BIJ PREVENTIEF FOUILLEREN

Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagavond een preventief fouilleeractie. Tussen negen en tien uur werden passanten gecontroleerd op het Metroplein. Eén van hen, een 18-jarige inwoner van Hoofddorp, droeg een verboden mes bij zich. Dit is in beslag genomen voor vernietiging.


* JONGEMAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord hield donderdagmiddag een jongen aan. Rond drie uur werd bij de politie een vechtpartij op het Nieuwlandplein gemeld. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Hier troffen ze de verdachte aan. De 14-jarige Schiedammer zou een even oude plaatsgenoot geschopt en geslagen hebben terwijl deze op de grond lag. Het slachtoffer is door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat hij een hersenschudding had. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten in afwachting van het verhoor.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING
FEYENOORD-RIDDERSTER / RIDDERKERK - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een bestelauto donderdagmiddag rond één uur op de
kruising tussen de Vechtstraat en Noordstraat. Een 42-jarige bestuurster van een personenauto reed op de kruising toen zij plotseling moest remmen voor een overstekend kind die sneeuw/ijsballen aan het gooien was. Een 23-jarige man uit Vlaardingen reed achter haar in een bestelauto en kon niet op tijd remmen. Hierop botste hij tegen de achterzijde van de personenauto. De vrouw uit Ridderkerk werd door ambulancemedewerkers voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.


* JONGE FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM BLIJDORP - Politieagenten hielden donderdagochtend een jongen aan. De 13-jarige Rotterdammer viel op doordat hij met een damesfiets zonder slot over het stadhoudersplein fietste. Surveillerende agenten zagen dit en hielden hem rond half elf staande. Nadat de tiener niet uit kon leggen hoe hij aan de fiets kwam, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets is in beslag genomen in afwachting van de aangifte van de rechtmatig eigenaar.


* AUTO IN DE SLOOT; DRONKEN VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-NOORD / BERKEL EN RODENRIJS - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Pastoor Verburghweg een 44-jarige man uit Zoetermeer aangehouden.
Omstreeks half drie 's nachts troffen agenten een auto zonder inzittenden aan in een sloot naast de N470 ter hoogte van de Pastoor Verburghweg. De man uit Zoetermeer hield zich verstopt in een nabijgelegen weiland. Politiemedewerkers van regio Haaglanden hielden hem aan brachten hem over naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De politie gaat ervan uit dat hij de bestuurder was van de auto. Politiemedewerkers van het korps Haaglanden hebben een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN VOOR DIEFSTAL FIETS

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg stelden donderdag, om ongeveer half tien een onderzoek in bij het terrein van een voetbalvereniging omdat daar een fiets zou worden gestolen. Daar aangekomen troffen zij drie jonge Vlaardingers aan (13-, 14- en 15 jaar oud) die met gereedschap bezig waren een fietsslot te forceren. De verklaring daarvoor was dat zij het sleuteltje kwijt waren. De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Naar aanleiding van verklaringen bleek dat de fiets niet hun eigendom was en die dus daadwerkelijk werd gestolen.