Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-02-2009

Snelle Belg (19) van de weg gehaald

BREDA: Een 19-jarige automobilist uit het Belgische Etterbeek is donderdagavond rond 22.45 uur van de weg gehaald na een forse
snelheidsovertreding. Agenten van het regionale
Verkeershandhavingsteam (VHT) reden in een onopvallende video-auto op de A16 achter de man. Aanleiding daarvoor was de forse snelheid die de man hanteerde. Richting de Belgische grens ging het nog harder, zodat een snelheid van circa 195 km/uur werd geklokt. De Belg kreeg daarop een stopteken en zette zijn auto langs de kant. Op het bureau bleek dat de bestuurder pas twee weken zijn rijebwijs heeft. De auto is in beslag genomen en de Belg kan een fikse boete tegemoet zien.

Politie houdt Bredanaar aan bij verdachte situatie

BREDA: Op een bedrijventerrein aan de Belcrumweg heeft de politie vrijdagmorgen rond 01.30 uur een 35-jarige Bredanaar aangehouden.

Surveillerende agenten wilden een auto controleren die volgens het systeem niet verzekerd was. Bovendien bleek dat de bestuurder gezocht werd wegens auto-inbraken. De man stopte in een doodlopende straat en samen met de 35-jarige verdachte stapte hij snel uit en klom over een hek. Met behulp van een politiehond kon de Bredanaar gearresteerd worden; hij had zich verstopt in een hoek van het bedrijventerrein. De tweede verdachte is de dans vorlopig ontsprongen. De auto die is blijven staan, werd in beslag genomen. Daarin werden diverse
inbrekerswerktuigen gevonden.

Drie Oosterhouters gearresteerd wegens forse mishandeling

BREDA: De polite heeft vrijdagmorgen drie 18-jarige mannen uit Oosterhout aangehouden op de Sophiastraat. Dat gebeurde kort voor 04.30 uur. Een 26-jarige man uit Bunde kreeg zonder ogenschijnlijke aanleiding klappen van het drietal. Hij werd in het gezicht geslagen en getrapt. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. Ook drie vrienden van hem werden mishandeld. Twee van de vier slachtoffers, die een avondje uit waren geweest, moesten naar de EHBO voor behandeling. De drie Oosterhouters zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zij ontkennen het trappen van de 26-jarige man en zeggen zelf ook geslagen te zijn.

Tijdens het horecatoezicht donderdagavond- en nacht bleef het relatief rustig in de binnenstad. Er hoefden geen aanhoudingen te worden gedaan. Wel zijn er zes bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren en wildplassen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 06-02-2009 15:58 | © Regio Midden en West Brabant |