Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraad Gemeenteraad

Nieuw televisieprogramma over de raad

Bron: Gemeente Leeuwarden (04-02-2009)

Mercurius RTV zendt vanaf vandaag (woensdag) het nieuwe maandelijkse politieke programma `de Raad deze Maand' uit.

Het programma, dat op zondag herhaald wordt, geeft een korte samenvatting van de afgelopen raadsvergadering. Wat is er besloten? Wie was voor en wie tegen? Vice-voorzitter en nestor van de gemeenteraad Jan van Olffen: "Na twee proefuitzendingen gaan we dit jaar iedere raadsvergadering in samenvatting uitzenden. In tien minuten ben je weer helemaal bij! Het programma is er op gericht om een goed beeld te geven van de praktijk. Wat gebeurde er? En wat zei mijn volksvertegenwoordiger eigenlijk?"

In `de Raad deze Maand' van woensdag komen onder andere de kinderburgemeester, de fietstunnel onder het Oostergoplein, het Leeuwarder parkeerbeleid en een portret van de nieuwe wethouder Henk Deinum aan bod. Van Olffen: "Het is van groot belang dat de Leeuwarder burgers weten wat er in de stad leeft. En ook hoe je met succes invloed kunt uitoefenen op raadsbesluiten. Kijk maar naar de fietstunnel. Een prachtig voorbeeld van burgerinitiatief! Dit jaar staan er nog mooie dingen te gebeuren, en volgend jaar zijn er alweer verkiezingen. We willen de betrokkenheid vergroten, en niet alleen in verkiezingstijd. De bedoeling is om een goed beeld te geven wat er precies gebeurt, en hoe de raad functioneert. We maken samen de stad mooier en nog beter! Dus volg de raad op de voet, en kijk naar dit nieuwe programma!"

Uitzending: iedere eerste woensdag van de maand via Mercurius RTV om 18.15 uur, en daarna ieder uur en op zondag herhaald.