Ingezonden persbericht


persbericht

Mario Been nu al gangmaker in Rotterdam-Zuid

Voetbaltrainer Mario Been lost vrijdag 6 februari het eerste startschot voor Sporten voor Sophia 2009. In Zwembad Charlois spoort hij om 19.00 uur ruim vijftig deelnemers aan om drie uur lang te spetteren en te knallen voor wetenschappelijk onderzoek naar veilige medicijnen voor kinderen. De dagen erna volgen andere bekende Nederlanders zijn voorbeeld, onder wie oud-voetballer John de Wolf (zondag 12.30 uur) en zanger Jim Bakkum (zondag 16.00 uur).

Het aquarobicsblok is traditiegetrouw de warming-up voor een spinningmarathon in Topsportcentrum Rotterdam. Zes dagdelen lang wordt door telkens zo'n driehonderd deelnemers van sportscholen en bedrijven uit heel Nederland gesport voor het goede doel. Vorig jaar brachten de sporters meer dan 300.000 euro bijeen voor onderzoek naar luchtweginfecties in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Zeeland op zaterdag
In Zeeland wordt zaterdag 7 februari eveneens gesport voor Sophia. In sporthal Westenschouwen (Burg-Haamstede) trappen 's ochtends, 's middags en 's avonds telkens meer dan honderd sporters mee. Ook hier zijn bekende Nederlanders van de partij, onder wie GTST-acteur Bas Muijs en de voetbaltweeling Gerard en Dennis de Nooijer. Zij klimmen zelf in het zadel om zich in het zweet te werken voor zieke kinderen.

In de Maasstad wordt zaterdagochtend het startschot gelost door burgemeester De Bruin van Papendrecht. De nieuwe burgervader van Rotterdam was verhinderd en de organisatie wilde na premier Balkenende in 2008 toch een hoogwaardigheidsbekleder uitnodigen om het eerste spinningblok te openen. Waarom dan De Bruin? Health City Papendrecht fietst zaterdagochtend mee met meer dan honderd deelnemers!

Staatssecretaris fietst mee
'Den Haag' is overigens ook vertegenwoordigd, want Jack de Vries (staatssecretaris van defensie) heeft toegezegd om zaterdag het tweede blok mee te spinnen. Rob de Geus (Smaakpolitie), die net als in voorgaande jaren diverse andere BN'ers meeneemt, lost om 14.00 uur het startschot. Die rol is zondagochtend om 09.00 uur weggelegd voor Arno Havenga, teammanager van de succesvolle dameswaterpoloploeg afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Peking.

Het wordt weer spannend of Sporten voor Sophia de recordopbrengst van 2008 zal gaan overtreffen. Zondagavond wordt de voorlopige eindstand bekendgemaakt. Voorlopig, want er druppelt altijd achteraf nog sponsorgeld binnen. Dit jaar kunnen flinke bedragen worden bijgeteld, want Sporten voor Sophia breidt na Zeeland weer verder uit. Op 29 maart is er in Druten 'Gelderland sport voor Sophia', op 14 juni gevolgd door 'Brabant sport voor Sophia' in Valkenswaard.

Meer informatie op www.sportenvoorsophia.nl, www.zeelandsportvoorsophia.nl, enhttp://" www.gelderlandsportvoorsophia.