Gemeente Alkmaar


---


Alkmaar, 5 februari 2009

Gemeente en NS pakken fietsenchaos op Stationsplein Alkmaar aan

De gemeente Alkmaar en NS gaan samen de strijd aan tegen fout geparkeerde fietsen op het Stationsplein. Op vrijdag 6 februari 2009 start de daadwerkelijke verwijdering. Vanaf dat moment verwijderen zij de fietsen die daar, ondanks de waarschuwingen en aangebrachte stickers, al enkele weken foutief geparkeerd staan.

Foutief geparkeerde (brom)fietsen en zwerf(brom)fietsen veroorzaken al geruime tijd overlast voor reizigers en winkeliers op het Stationsplein. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor, onder andere, minder valide reizigers. Een opgeruimde en overzichtelijke stationsomgeving draagt bij aan een veilig gevoel voor reizigers.

Aanspreken
De afgelopen twee weken spraken NS-medewerkers op werkdagen tijdens de spitsuren foutparkeerders aan en verwezen hen naar de fietsenstalling. Deze stalling is onlangs met 250 plaatsen uitgebreid. Foutief geparkeerde fietsen werden voorzien van een sticker met informatie. Het resultaat is inmiddels duidelijk te zien; het aantal foutief geparkeerde fietsen is behoorlijk afgenomen.

Verwijderen
De gemeente Alkmaar en NS starten 6 februari met het verwijderen van de foutief geparkeerde fietsen op het voorplein aan de Stationsweg. Vervolgens worden ook de foutief geparkeerde fietsen bij het busstation en de achterzijde (Kruseman van Eltenweg) aangepakt. De verwijderde fietsen worden geregistreerd en opgeslagen. Eigenaren van verwijderde fietsen kunnen voor meer informatie terecht bij de Tickets & Service balie op het station.

Meer informatie:
Gemeente Alkmaar, afdeling Communicatie, (072) 548 9555 NS, Carola Belderbos, woordvoerder, 06 - 47268397


-----------------------


---- --