Gemeente Dronten


05-02-2009

Basisregistraties Adressen en Gebouwen

Als gevolg van de Wet Basisregistraties voor Adressen en Gebouwen (BAG) moeten alle gemeenten basisgegevens over alle aanwezige gebouwen en adressen verzamelen en bijwerken. Ook de gemeente Dronten is momenteel bezig met de invoering van de BAG. Hiervoor gaat de gemeente de komende tijd inventariseren.

Waarom een Wet BAG?

De wet BAG is om te zorgen voor een eenduidig systeem met actuele informatie van alle gebouwen en adressen. Hier kan en moet iedereen in de toekomst gebruik van gaan maken. U kunt hierbij denken aan alle afdelingen van de gemeenten zelf, maar ook de nutsbedrijven en de Kamer van Koophandel.

Wat doet de gemeente Dronten?

Op dit moment wordt er geïnventariseerd in Swifterbant. Medewerkers van de gemeente kunnen bij u in de straat langs komen om te kijken of in onze bestanden de juiste gebouwgegevens staan. Hierbij kunt u denken aan gegevens over op- en aanbouwen (zoals dakkapellen en bijkeukens) en bijgebouwen. Dit is geen controle, maar slechts een inventarisatie van alle gegevens.

Wanneer een medewerker iets afwijkends ziet, kan het zijn dat hij bij u aanbelt voor meer informatie, of om iets op te meten. Ook kunnen er fotos worden gemaakt. Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren met een pas van de gemeente.