Politie Noord-Holland-Noord

Dodelijk verkeersongeval Tuitjenhorn

Tuitjenhorn, 06-02-2009 o Op donderdagavond 5 februari 2009 omstreeks 22.10 uur raakte een 16-jarig meisje uit Sint Maarten dodelijk gewond bij een aanrijding op de Veilingweg in Tuitjenhorn. Het meisje reed op een bromfiets over de rijbaan van de Veilingweg in de richting Sint Maarten. Hierbij maakte zij vermoedelijk geen gebruik van het naast de rijbaan gelegen fietspad.

Aan de (voor haar) rechterzijde van de rijbaan stond een onverlichte vrachtauto geparkeerd. Het meisje passeerde de vrachtwagen aan de linkerzijde waarbij zij mogelijk de vrachtwagen te laat heeft gezien en deze in het voorbijgaan heeft geraakt of waarbij zij is geschrokken van een bestelbusje dat vanuit de richting Sint Maarten aan kwam rijden. Het meisje kwam met haar bromfiets ten val voor het bestelbusje, dat werd bestuurd door een 39-jarige man uit Tuitjenhorn. De man kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen het meisje aan. Zij werd hierdoor eerst een aantal meters meegesleurd, waarna de bestelbus over haar heen is gereden. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van het bestelbusje en de 32-jarige Poolse vrachtwagenbestuurder zijn door de politie gehoord.

Eventuele getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).