Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 6 februari 2009

Zware mishanding c.q. doodslag

Almelo

Op donderdag 5 februari 2008 omstreeks 23.05 uur kreeg de politie Twente een melding van de ambulancedienst dat er een 66-jarige man zwaargewond was aangetroffen in zijn woning aan het Kloosterhofpad in Almelo. De gewonde man werd, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis. Gezien de verdachte omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen werd er een onderzoek gestart. Naast een technisch onderzoek heeft de politie vannacht ook een buurtonderzoek gehouden. Omstreeks 4.05 uur werd een 39-jarige Almeloër in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling c.q. poging tot doodslag. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. De toestand van het 66-jarige slachtoffer is kritiek maar stabiel. (09-014106)

Snelheidscontrole

Goor

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Diepenheimseweg te Goor in de gemeente Hof van Twente. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is. Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Diepenheimseweg te Goor. Een enquête wees uit dat buurtbewoners de verkeerssituatie daar als onveilig ervaren. Op de Diepenheimseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

Op donderdagavond 5 februari 2008 werden in totaal 341 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 23 bestuurders te hard die hiervoor een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. (09-014079)

tel. 053-4555588

Verzoek tot wijziging
Op 29 januari is door ons een persbericht verzonden dat er een BMW gestolen is in Wierden, het kenteken is hierin verkeerd vermeld. Omdat de auto nog niet is teruggevonden en dit bericht nog enige tijd vindbaar is op de internetsites, wil ik vragen het kenteken van de auto op de site te wijzigingen in 76-JF-FG. Bij voorbaat dank en onze excuses voor de overlast.


---- --