Nederlandse Tafeltennisbond

Li Jiao en Li Jie loten oude bekenden bij Europese Top-12 2009 in Düsseldorf

De Nederlandse tafeltennissters krijgen op de Europese Top-12 te maken met oude rivalen. Net als op de Olympische Spelen en in de EK-finale van 2007 moet titelverdedigster Li Jiao het in het Duitse Düsseldorf opnemen tegen haar teamgenote Ni Xia Lian. Li Jie zit in groep B met Krisztina Toth en Tamara Boros.

,,Het kon bijna niet anders", kon Li nog wel lachen om het feit dat ze weer tegen Ni lootte. Met in het achterhoofd ook de tweede partij tegen de Duitse nummer één Wu Jiaduo weet Nederlands beste speelster zich verzekerd van een pittige loting. ,,Ik moet gewoon gaan spelen, want zwaar gaat het toch wel worden."

Om 11:50 uur begint Li Jiao direct tegen de Luxemburgse Ni. De winnaar van dit duel speelt daarna tegen Wu (13:30 uur). De verliezer van het onderonsje tussen de dames van landskampioen Heerlen komt om 15:10 uur uit tegen de Duitse.

Li Jie neemt het in groep B op tegen Krisztina Toth. De Nederlandse verdedigster wist tijdens de afgelopen Europese kampioenschappen in het Russische Sint-Petersburg nog te winnen van de Hongaarse. De 24-jarige inwoonster van Den Helder versloeg Toth in de finale van de stijd om de landentitel met 3-1. ,,Dat hoeft geen voordeel te zijn, maar ik weet in ieder geval hoe ik het moet gaan aanpakken morgen."

De derde deelneemster in de poule van Li Jie is routinier Tamara Boros. De Kroatische wist de Europese Top-12 twee keer te winnen. In 2002 in Rotterdam en in 2006 in het Deense Kopenhagen. Boros en Toth beginnen tegen elkaar. Om 13:30 uur speelt de winnaar van dit duel tegen Li Jie. Daarna speelt de Nederlandse tegen de verliezer van het eerste duel (15:10 uur).
LOTING DAMES
Groep A: Liu Jia (Oos), Daniela Dodean (Roe), Wenling Tan-Monfardini (Ita)
Groep B: Krisztina Toth (Hon), Li Jie (Ned), Tamara Boros (Kro) Groep C: Li Qian (Pol), Viktoria Pavlovitsj (WRu), Elizabeta Samara (Roe)
Groep D: Li Jiao (Ned), Wu Jiaduo (Dui), Ni Xia Lian (Lux)

LOTING HEREN
Groep A: Timo Boll (Dui), Adrian Crisan (Roe), Zoran Primorac (Kro) Groep B: Kalinikos Kreanga (Gri), Michael Maze (Den), Jean-Michel Saive (Bel)
Groep C: Dimitrij Ovtcharov (Dui), Jörgen Persson (Zwe), Robert Gardos (Oos)
Groep D: Vladimir Samsonov (WRu), Chen Weixing (Oos), Tan Ruiwu (Kro)

NTTB/HH