Politie Brabant-Noord

Politie controleert op 4 locaties

Heusden, 06-02-2009

De politie heeft samen met wijkbewoners op 6 februari tussen 18.30 en 21.15 uur controles gehouden in Haarsteeg, Herpt, Elshout en Vlijmen.

Deze controle maakt onderdeel uit van het najaarsoffensief woninginbraken. In het kader van de campagne 'Samen tegen Inbrekers' zijn bij deze controle burgers betrokken. Zij informeren hun wijkgenoten over het doel van de controle en leggen uit hoe burgers kunnen helpen de inbrekers een halt toe te roepen. Op de Haarsteegseweg in Haarsteeg, de Heusdenseweg in Herpt, De Scheidingsweg in Elshout en de Jonkheer de la Courstraat werden in totaal 320 voertuigen gecontroleerd. Op de Scheidingsweg in Elshout werd een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed in zijn auto terwijl hij ruim 2,5 keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Waarom deze locaties

In Haarsteeg, Herpt, Elshout en Vlijmen is in de eerste 5 weken van dit jaar in totaal 11 keer ingebroken. De politie Heusden controleert extra op plaatsen waar veel wordt ingebroken en er is extra aandacht voor onveilige situaties.

Woninginbrekers Heusden in het vizier

Inbrekers blijken vooral in de donkere maanden, als de avonden vroeg vallen, toe te slaan. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Dit omvat onder andere het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers. De politie Heusden houdt momenteel een vijftal 'bekende' woninginbrekers in de gaten. Zij worden extra in de gaten gehouden en worden thuis bezocht.

Oproep aan inwoners

De politie doet een oproep aan alle inwoners om te helpen bij het voorkomen van woninginbraken. Bewoners worden opgeroepen verdachte personen, vreemde autos of situaties die zij niet vertrouwen direct te melden bij de politie via 0900-8844. Daarnaast kunnen burgers preventieve maatregelen nemen zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als zij weggaan. Voor burgers is een speciale website opgericht: www.samentegeninbrekers.nl. Hierop kan men terecht voor meer informatie over de verschillende politieacties, het nemen van preventiemaatregelen en nieuws rondom het offensief woninginbraken.

Bij de controles werden in totaal 9 politieagenten ingezet. Bij deze controle waren in totaal 4 burgers betrokken. De komende maanden houdt de politie meer van dergelijke controles in de regio Brabant-Noord.