Enorme groeikansen voor mobiel internet


ALKMAAR, 20090206 -- De vraag naar mobiele diensten zal de komende tijd een forse groei doorstaan. Uit onderzoek onder zakenmensen en studenten uitgevoerd door onderzoeksbureau Linkin Business blijkt dat meer dan 60% van de ondervraagden (meer) gebruik te willen gaan maken van internet via de mobiele telefoon. Dit is betrekkelijk meer dan de huidige gebruikersgroep van 36%.

Hierbij geven ze wel aan dat er verbeteringen doorgevoerd moeten worden op het gebied van prijsniveau, toegankelijkheid en upload snelheid van de sites en het gebruikersgemak. Een ander belangrijk aspect is dat zij over een geschikte telefoon moeten beschikken.

Linkin Business, dat zelf onderzoek verricht door de koppeling van studenten en zakenmensen, concludeert dat het opmerkelijk is dat beide groepen bijna een gelijke score hebben. Bij de studenten zijn 34% de huidige gebruikers van internet via de mobiele telefoon. Dit is minder dan de 38% onder de zakenmensen. Studenten gebruiken mobiel internet vooral voor nieuwssites(44,1%) en online communities (35,3%). Zakenmensen gebruiken dit vooral voor hun e-mail en agenda functie (62,5%), maar ook om nieuws op te zoeken (17,5%). Als reden voor gebruik geven ze aan dat ze het vooral handig vinden omdat het overal toegankelijk is.

Bron: Linkin Business

Linkin Business





Ingezonden persbericht