NEN


ISA 95 wordt internationale norm

maandag 27 oktober 2008, 13:41

ISA 95 wordt een internationale norm en daarom organiseert NEN op vrijdag 6 februari 2009 hierover een informatiebijeenkomst. Eindgebruikers, software-leveranciers en system integrators worden over de laatste ontwikkelingen geïnformeerd op het gebied van integratie van productieautomatiseringssystemen. Deze bijeenkomst markeert tevens de kick-off van de werkgroep Enterprise Control System Integration, die de Nederlandse inbreng in dit internationale project zal verzorgen.

De werkgroep ressorteert onder normcommissie NEC 65 Industriële meet- en regeltechniek. Lidmaatschap aan de werkgroep is open voor zowel eindgebruikers als software-leveranciers en
system integrators. De doelstellingen van de werkgroep zijn tweeledig: . het verzorgen van de Nederlandse inbreng in het internationale project;
. het informeren van belanghebbenden over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van Enterprise Control System Integration.

Mevrouw Bianca Scholten van TASK24 is de voorzitter zijn van de werkgroep. Zij is adviseur van
IEC/SC 65C/ JWG5 Enterprise-Control en Voting Member van de ISA SP95 committee.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 6 februari worden ook de doelstellingen en werkwijze van de
werkgroep nader toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft. De aanvang is 10.00 en het eindigt om 13.30 uur (inclusief lunch).

Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Bart Wams, Standardization Consultant, bart.wams@nen.nl. Neem voor deelname contact op met Rianne Boek via rianne.boek@nen.nl.