Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sporten voor Sophia ook in andere provincies

Onderzoek naar veilige medicijnen voor kinderen. Dat is het doel waarvoor honderden deelnemers aan Sporten voor Sophia 2009 zich binnenkort weer in het zweet werken. Vorig jaar werd ruim 300.000 euro ingezameld, dus de verwachtingen zijn hooggespannen, temeer nu het evenement navolging krijgt in andere provincies.

In Rotterdam zijn ook dit jaar veel bekende Nederlanders van de partij zijn om mee te fietsen of een startschot te lossen. Zanger Jim Bakkum, staatssecretaris De Vries en oud-voetballer John de Wolf zijn enkele van de BN'ers die hebben toegezegd te zullen komen.

Zeven blokken

Vrijdagavond 6 februari begint het sponsorevent traditioneel met een blok aquarobics in Zwembad Charlois. Zaterdag 7 februari zijn er drie blokken spinning© in het Topsportcentrum bij de Kuip, en zondag 8 februari zijn na het ochtendblok spinning© twee blokken RPM gepland.

De deelnemers komen net als in voorgaande jaren van sportscholen en bedrijven uit de regio, maar ook van ver: Hilversum, Almere, Grijpskerk (Groningen) en Cruquius (Haarlemmermeer). Drie teams hebben zich ingeschreven met honderd of meer deelnemers: Jenny's Kuitentrappers, Health City Papendrecht en Richard de Bijl & Chita Gross.

Nieuwe locaties

Dat Sporten voor Sophia steeds meer nationale uitstraling krijgt, blijkt wel uit het feit dat na Zeeland nu ook Brabant en Gelderland een spinning©event organiseren voor Sophia. Zeeland sport voor Sophia op dezelfde zaterdag als in Rotterdam (7 februari). In sporthal Westenschouwen (Burgh-Haamstede) zijn die dag voor de deelnemers kleedkamers en douches beschikbaar.

In Active World in Druten wordt zondag 29 maart gesport voor Sophia, en in Valkencourt Valkenswaard is 14 juni een event gepland.

Meer informatie is te vinden op internet: www.sportenvoorsophia.nl