Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Spannende verkiezingen sportief Barendrecht

BARENDRECHT (vrijdag 30 januari 2009) Op vrijdag 6 februari vindt voor de 32-ste keer het Sportgala plaats. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement worden onder meer de beste sportman,- vrouw en ­ploeg van het afgelopen seizoen gekozen. Dit jaar zijn er 26 kandidaten genomineerd voor een titel in één van de negen categorieën. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Van Belzen, de wethouders, de juryleden, de Sportraad en de winkeliersvereniging van de Middenbaan. Het Sportga- la vindt dit jaar plaats in Wellnesselande. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is ie- dereen welkom.

De kandidaten zijn genomineerd voor een titel in een van de volgende negen categorieën: beste sportman, beste sportvrouw, beste sportploeg, meest veelbelovende sporter, meest veelbelovende sportster, meest veelbelovende sportploeg, beste sportbestuurder, meest toegewijde sportvrijwilliger en beste sporter bij de senioren. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd (zie bijlage). Deze nomi- naties zijn tot stand gekomen op basis van voordrachten door verenigingen en inwoners. De jury bestaat uit leden van de Sportraad Barendrecht, een vertegenwoordiger van de plaatselijke pers, een lid van de Stich- ting Evenementen en vertegenwoordigers van de Barendrechtse sportverenigingen. De organisatie van het sportgala is in handen van de gemeente.

Bijzonder sportieve prestaties
Het Sportgala is inmiddels een begrip in Barendrecht. Vele sporters hebben hier al eerder een titel gekregen. Wethouder Nootenboom (sport) over het evenement: "Ook het afgelopen seizoen heeft weer een groot aan- tal Barendrechtse sporters iets bijzonders gepresteerd. Met het oog op de toekomst vind ik dat een goede ontwikkeling. Barendrecht streeft er immers naar om in 2012 een regionaal toonaangevende sportgemeente te zijn. Deze sporters brengen deelname aan verschillende takken van sport op een positieve manier onder de aandacht. Door hun publieke prestaties zijn ze vaak een voorbeeld voor jong en oud."

Bekendmaking winnaars
De winnaars worden tijdens het Sportgala bekendgemaakt. De avond is live te volgen op Exxact FM radio (106.4 in de ether en 105.9 op de kabel) en integraal te zien op Locom TV.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht