Politie Zeeland


---


O-242-2009 Auto rijdt op betonblok, Zierikzee
Een 76-jarige vrouw uit Zierikzee is donderdagavond met haar auto op een betonblok gereden.
De vrouw reed over de Laan van Sint Hilaire, komende uit de richting van de Nieuwe Koolweg. Bij het oprijden van de rotonde nam zij de bocht te kort waardoor zij in de berm reed. Ter bescherming van de berm liggen daar betonblokken waar de vrouw dan ook met haar auto bovenop reed. De auto raakte flink beschadigd en moest worden weggesleept. De 76-jarige vrouw en drie dames die bij haar in de auto zaten, werden door de politie thuis afgezet.

O-243-2009 Woninginbraak, Colijnsplaat
Tijdens afwezigheid van de bewoner werd donderdag tussen 17.45 en 21.15 uur ingebroken in een woning.
Nadat een deur was geforceerd werd de woning doorzocht. Voor zover bekend zijn alleen sieraden weggenomen.

Bij een woning aan de Morlodestraat in Krabbendijke bleef het bij een inbraakpoging. Dit gebeurde tussen donderdag 22.30 en vrijdag 09.30 uur.

W-244-2009 Automobiliste botst op stilstaande bestelauto, Oostkapelle
Op de Duinweg is vrijdagmorgen rond 09.30 uur een personenauto achterop een stilstaande bestelauto gereden.
De bestuurster van de auto, een 84-jarige Duitse, kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte aan de voorzijde flink beschadigd en moest worden weggesleept door een takelbedrijf. De geparkeerde bestelauto had ook behoorlijke schade aan de achterzijde.

Z-245-2009 Geld weg na wisseltruc, Terneuzen
Een 74-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen is vrijdagmorgen door een wisseltruc enkele tientallen euro's kwijtgeraakt.
Ze had omstreeks 10.30 uur haar auto geparkeerd op de Scheldekade en liep richting de markt toen ze werd aangesproken door een man. Hij vroeg haar of ze geld kon wisselen voor de parkeerautomaat. De vrouw wilde hem wel helpen en pakte haar portemonnee. De man stak zijn hand in haar portemonnee waardoor de vrouw werd afgeleid. Toen ze zei dat hij dat niet mocht doen, liep hij weg. Even later bleek dat er enkele tientallen euro's waren weggenomen uit haar portemonnee.

---- --