Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Amsterdam, 6 februari 2009

Winst op cd-verkoop in Benelux gaat naar War Child Nederland Franz Ferdinand, The Kooks, Beck en Duffy coveren muzikale helden op cd 'Heroes' voor War Child

'Heroes' is een uniek album. De allergrootste muzikanten uit de geschiedenis (zoals U2, Bob Dylan, Paul McCartney, Stevie Wonder, David Bowie en Bruce Springsteen) hebben hun favoriete nummer uit eigen repertoire gekozen en een artiest uit de nieuwe generatie gevraagd dat nummer op geheel eigen wijze te coveren. Dat heeft geleid tot vijftien adembenemende covers door Franz Ferdinand, Beck, Lilly Allen, the Kooks, Beck en Rufus Wainwright, om er maar een paar te noemen. Sir Paul McCartney: 'Het is geweldig dat zoveel talentvolle mensen hier hun tijd, energie en steun aan hebben gegeven. Ik roep iedereen op War Child te steunen.'

Alle artiesten op dit album zetten zich belangeloos in voor de échte 'Heroes'; de kinderen die in opgroeien in een wereld van geweld. Deze oorlogskinderen hebben straks de zware taak hun land weer op te bouwen. Zij zijn de toekomst terwijl ze vaak niets dan geweld kennen. War Child helpt deze kinderen in haar programma's, zodat zij straks het verschil kunnen maken.

Om te kunnen blijven helpen, heeft War Child steun nodig. We zijn daarom erg blij te kunnen aankondigen dat de winst van de verkoop van 'Heroes' in de Benelux naar de programma's van War Child Nederland gaat. Koop deze unieke cd en steun oorlogskinderen.

'Heroes' wordt in Nederland uitgebracht door EMI. Hij ligt, voorafgaand aan de officiële release op 16 februari, vanaf vrijdag 13 februari in de winkels. Giel Beelen zal volgende week (9-13 februari) in zijn programma op 3FM al extra aandacht besteden aan de cd.