Gemeente Utrecht

Voorbereidende werkzaamheden herinrichting 24 Oktoberplein Utrecht van start

De gemeente start met voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van het verkeersplein. Het gaat om het verleggen van kabels en leidingen en de sloop van de bunker bij het plein. Daarvoor is het nodig op korte termijn 12 bomen te kappen. De bomenkap vindt plaats op zaterdag 7 februari en is bewust in het weekend gepland om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken.

De start van de bouw van de fly-over op het 24 Oktoberplein was uitgesteld vanwege een lopende procedure bij de rechtbank Utrecht. De uitspraak van deze rechtbank op 2 februari jl. maakt het mogelijk om te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Kappen bomen
Op 7 februari a.s. worden twaalf bomen gekapt die staan tussen de Ds Martin Luther Kinglaan en het Voorhoeve Verpleeghuis aan de Van Heuven Goedhartlaan. Hiervoor is op 28 mei 2008 een velvergunning verleend. In een latere fase van de herinrichting van het verkeersplein worden circa 93 nieuwe bomen aangeplant ter vervanging van de gekapte en nog te kappen bomen. Tijdens het kappen van de bomen op zaterdag 7 februari wordt tijdelijk één van de meest rechtse rijbanen van de Martin Luther Kinglaan (richting de stad) afgesloten van 07.30 uur tot 12.00 uur.

24 Oktoberplein
Een van de belangrijkste toegangswegen van Utrecht is de verbinding tussen Hooggelegen, de A2 en het Stationsgebied. Het 24 Oktoberplein vormt hierin een belangrijke schakel. De capaciteit van het huidige plein is niet groot genoeg om de toekomstige verkeersstromen aan te kunnen. Het 24 oktoberplein moet daarom opnieuw worden ingericht. De huidige rotonde wordt vervangen door een kruispunt en met daarover een fly-over. Door het scheiden van de verschillende verkeersstromen verbetert de doorstroming op het verkeersplein. Het autoverkeer tussen Stationsgebied en Hooggelegen -met aansluiting op de A2- rijdt over de fly-over. De rest van het verkeer gaat onderlangs, over het kruispunt.




Gemeente Utrecht