Politie Groningen

Zaterdag 7 februari 2009

Provincie Groningen, 07-02-2009

Groningen: anoniem cel in

Een tot nu toe onbekende man belandde vrijdagnacht in Groningen in een politiecel. Agenten hoorden in de Sint Jansstraat fietsen omvallen. Terwijl ze zich omdraaiden kwam hen een onbekende opgefokt tegemoet. De man werd in eerste instantie op z'n baldadig gedrag aangesproken en naar zijn naam gevraagd. Hij wilde zich op geen enkele manier identificeren, ook niet nadat hij naar het politiebureau was meegenomen. De onbekende werd daarop ingesloten. Vandaag wordt nader onderzoek gedaan s mans identiteit.

Groningen: aanhouding na verkeersgeweld

Een 39-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij op de Van Starkenborghstraat een fietser in het gezicht had geslagen. De automobilist was tegen de verplichte rijrichting in die straat ingereden waarbij hij bijna een man en een vrouw op de fiets raakte. De 39-jarige automobilist stopte vervolgens, volgens zijn verklaring om zijn excuses te maken. Hij had de 59-jarige fietser in het gezicht gestompt omdat deze tegen een raampje van zijn auto zou hebben geslagen. Volgens de andere partij zou de automobilist zonder enige reden hebben geslagen. De 39-jarige reed na de mishandeling weg. Hij kon dankzij het kenteken worden achterhaald. Het uit Groningen afkomstige slachtoffer was even buiten kennis en liep letsel aan zijn gezicht op. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man gestoken

Een 34-jarige medewerker van een eetgelegenheid aan de Oude Ebbingestraat is vrijdagnacht aangehouden nadat hij vermoedelijk een man met een mes in een been had gestoken. Het incident ontstond nadat een klant van de afhaalzaak ontdekte dat haar bestelling niet klopte en daarvoor het pand weer binnen was gegaan. Volgens de vrouw reageerde het personeel agressief waarna meerdere mensen zich met de kwestie bemoeiden. Uiteindelijk werd een kennis van de klant op straat met een mes in zijn been gestoken. De verdachte werd door de politie in de zaak gearresteerd. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd. De politie stelt verder onderzoek in.

Groningen: 81-jarige krijgt indringers deur uit

Een 81-jarige bewoonster van de Grote Beerstraat in Groningen lukte het vrijdagavond enkele indringers haar woning uit te krijgen. De 81-jarige kreeg tegen twintig voor zeven drie vrouwen aan de deur die beweerden dat ze van Thuiszorg waren en enkele vragen hadden. Een keer binnen, liep een van de vrouwen door naar een slaapkamer. Toen een van de anderen een sleutelbos wegnam, werd ze door de bewoonster het huis uit gezet. De twee anderen gingen er daarop ook vandoor. Het is onbekend of zij iets uit de woning hebben gestolen. De politie doet onderzoek. Een 69-jarige bewoner van de Parelstraat werd gisteravond wel de dupe van enkele indringers. Hij kreeg iets na elf uur twee mannen aan de deur die met een smoes binnen wisten te komen. Toen ze uiteindelijk weggingen, bleken 50 cds te zijn verdwenen. De politie stelt ook hier een onderzoek in.

Groningen: klant ziekenhuis in

Een 27-jarige bezoeker van een café aan de Peperstraat werd zaterdagochtend vroeg na een mishandeling naar een ziekenhuis gebracht. De man was nauwelijks de horecagelegenheid binnen, had iets tegen een andere bezoeker gezegd waarna deze op hem in was begonnen te slaan. De dader was er daarop met een viertal andere mannen vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: schietpartij is valse melding

De meldkamer van de politie in Groningen kreeg vrijdagavond een telefoontje van een vrouw die meldde dat bij de buren aan de Hermansstraat een ruzie aan de gang was waarbij werd geschoten. Twee naar het betreffende adres gestuurde politie-eenheden ontdekten dat daar van ruzie laat staan een schietpartij totaal geen sprake was. Uiteindelijk kon via het telefoonnummer de meldster worden achterhaald, een 46-jarige bewoonster van de Hermansstraat. Zij werd aangehouden. De vrouw verklaarde uit persoonlijke omstandigheden te hebben gebeld. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Siddeburen: gewonden bij ongeluk

Bij een verkeersongeluk op de kruising van de Leentjerweg met de provinciale weg N987 in Siddeburen liepen vrijdagmiddag twee mensen letsel op. De aanrijding werd veroorzaakt door een 36-jarige automobiliste uit Nieuwolda. Zij verleende geen voorrang aan een 32-jarige automobiliste uit Groningen. De 32-jarige vrouw en de 11-jarige dochter van de veroorzaakster werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.