Gemeente Zwolle

Bisschop Willebrandlaan (publicatie)

Publicatie

Voorbereidingsbesluit diverse percelen nabij Bisschop Willebrandlaan 32/34.

De gemeenteraad van Zwolle heeft ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 2 februari 2009 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor diverse percelen op/ nabij de Bisschop Willebrandlaan 32-34.

Deze percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan "Diezerpoort" en hebben als vigerende bestemming: "Bijzondere Doeleinden en Kantoren". In het structuurplan is de omgeving van de Bisschop Willebrandlaan niet aangegeven als kantoorlocatie.

Momenteel is de wijkontwikkelingsvisie voor de gehele wijk Diezerpoort in voorbereiding. In de visie wordt onder andere gesteld dat het gebied langs de Middelweg, waarin de percelen aan de Bisschop Willebrandlaan, waaronder de Michaëlskerk, zijn gelegen, kan uitgroeien tot een ´Diezerpark´, een groot wijkpark met onder andere een nieuwe Brede School, een wijksportpark en kinderboerderij als het sociaal-maatschappelijke hart van heel Diezerpoort. De haalbaarheid van dit idee wordt in 2009 verder onderzocht. De locatie Michaelskerk is hiermee benoemd als een parklocatie, hetgeen eisen stelt aan de functionele en ruimtelijke invulling. Deze eisen zullen in het voorjaar van 2009 voor deze locatie versneld worden ontwikkeld en vertaald naar een bestemmingsplan.

Het gebied is nader aangeduid op de bij dit besluit behorende tekening VB-0515.

Het besluit treedt in werking op 12 februari 2009. Het besluit en de daarbij behorende tekening, waarop het gebied nader is aangeduid, liggen ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening van 12 februari 2009 tot en met 25 maart 2009 (gedurende 6 weken) voor een ieder ter inzage in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15).

Toelichting:

In de publicatie wordt aangegeven of het een ontwerp van een plan of de vaststelling van een plan betreft. Vervolgens wordt aangegeven waar en gedurende welke periode het plan voor een ieder te inzage ligt. Daarna volgt een beknopte omschrijving van het gebied, waarop het plan betrekking heeft en het doel dat met het plan wordt beoogd. Ten slotte wordt aangegeven hoe men zienswijzen over het plan naar voren kan brengen.

Voor de inhoud van de plannen wordt verwezen naar voorontwerpplannen, ontwerpplannen, vastgestelde plannen en geldende plannen.

Plannen liggen in ieder geval ter inzage in het informatiecentrum op het stadhuis, Grote Kerkplein 15, Zwolle. Het informatiecentrum is geopend van maandag 13.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.