Ingezonden persbericht


Terug naar de natuur tijdens elfde

Schutrups Stretchwalker wandeldag

EXLOO - Terug naar de natuur is het motto van de elfde editie van de Schutrups Stretchwalker wandeldag in Exloo. Op zondag 8 februari verwachten de organisatoren zo'n 4000 wandelaars te kunnen begroeten. Want de Schutrups Stretchwalker wandeldag is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie.

"Puur wandelen en terug naar de natuur door de bossen en over de hei in en rondom Exloo, dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de elfde editie", zegt Jan Schutrups. "In de afgelopen jaren is het aantal deelnemers gegroeid van 300 tot vorig jaar bijna 4000 wandelaars en Nordic Walkers. "De traditionele onderdelen als het kampvuur, snert met roggebrood en spek, brood bakken voor kinderen en de muzikale optredens van het shantykoor De Hondsrugzangers hebben we gehandhaafd."

Wandelen is een van de meest gezonde sportieve bezigheden. "Drie keer een half uurtje wandelen per week en uw gezondheid vaart er wel bij", weet Schutrups. "Datzelfde geldt ook voor Nordic Walking. Deze manier van bewegen is intensiever en nog beter voor het spierstelsel. Daarom houden we ons ook nadrukkelijk bezig met beide sporten."

Nieuwe wandelschoen

Speciaal voor deze gelegenheid is de winkel van Schutrups Schoenen deze zondag geopend. Daar toont hoofdsponsor Stretchwalker haar nieuwste wandelschoen waarop het gemakkelijker, aangenamer en gezonder lopen is. Ook is het mogelijk een digitale voetafdruk te laten nemen.

Afstanden

De afstanden voor de Schutrups Stretchwalker wandeldag zijn 5, 10, 15 en 25 kilometer. De start is aan de Zuiderhoofdstraat in Exloo. Voor Nordic Walkers zijn routes van 10 en 25 kilometer uitgezet. Het inschrijfgeld bedraagt zes euro.

Aanmelden kan per e-mail of via de website. Ook is het mogelijk om op de dag zelf tussen 8.30 en 14.00 uur nog in te schrijven in de stand bij de winkel. Voor de 25 kilometer tocht sluit de inschrijving om 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.schutrups.nl. Schutrups Schoenen, Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Tel. (0591) 549093, E-mail: info@schutrups.nl.

Henk Kroezen / MenZ en Media BV
E-mail: henk@menzenmedia.nl Wilhelminastraat 49/b
7811 JE EMMEN
tel: 0591 - 645351
fax: 0591 - 645312
mob: 0629 - 502140