Ingezonden persbericht


RSBERICHT

Leeuwarden, 10 december 2009

Boot Holland in groen vaarwater!

LEEUWARDEN - De beurs Boot Holland die van 8 t/m 13 februari voor de 19e keer in het WTC Expo te Leeuwarden plaatsvindt, heeft een nationale primeur met een groot elektrisch varen paviljoen.

Dit paviljoen is een initiatief van de Stifting Elektrysk Farre Fryslan (SEFF: Stichting Elektrisch Varen Friesland) en pakt voor de eerste keer groots uit op Boot Holland. De stichting heeft als doelstelling het elektrisch en hybride varen in Friesland te bevorderen en heeft hiermee de volgende aspecten voor ogen: minder verstoring van de omgeving, het sparen van het milieu, terugdringing van het energieverbruik en het stimuleren van de duurzame economische ontwikkeling van Friesland.

Op dit paviljoen kan de bezoeker terecht voor elektrisch varende boten, hybride kruisers, accu's en componenten voor de nieuwste aandrijftechnieken.

Nog een echte trekpleister op de beurs is de replica van de Willem Barentzboot. Hiermee krijgt de bezoeker een indruk hoe een 7-koppige bemanning in de 16e eeuw ruim 2 maanden op open zee heeft gebivakkeerd om in leven te blijven.

De Beurs Boot Holland, traditioneel de opener van het waterseizoen in Nederland, heeft over belangstelling niet te klagen. De organisatie heeft ondanks de moeilijke economische periode vrijwel het gehele complex weer gevuld. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar en exposanten die nog wil deelnemen zullen zich snel moeten aanmelden.

Boot Holland trekt dit jaar weer tal van primeurs en noviteiten. In februari zijn er veel nieuwe modellen boten en ook veel nieuwe ontwikkelingen van toeleveranciers in de watersportbranche te bewonderen.

Openingstijden Boot Holland Leeuwarden:
Vrijdag 06 februari 13.00 - 22.00 uur Zaterdag 07 februari 10.00 - 18.00 uur
Zondag 08 februari 10.00 - 18.00 uur
Maandag 09 februari 13.00 - 22.00 uur
Dinsdag 10 februari 13.00 - 22.00 uur
Woensdag 11 februari 10.00 - 18.00 uur



Ingezonden persbericht