Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 08-02-2009

Getuigenoproep: auto-inbraak

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 29 januari heeft een nog onbekende verdachte ingebroken in een auto aan de Steenstraat.

Omstreeks 19.30 uur gaat een 39-jarige man uit Wijk bij Duurstede boodschappen doen. Hij parkeert zijn auto aan de Steenstraat. Als hij echter terugkomt, blijkt dat er onder meer een laptop uit zijn auto is gestolen. De auto-inbreker heeft een ruit van de auto ingeslagen en is er toen met de buit vandoor gegaan.

De politie heeft deze auto-inbraak in onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien dan wel op een andere manier meer informatie kunnen verschaffen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Autos beschadigd

AMERONGEN- Op vrijdag raakten drie autos beschadigd door brand. Omstreeks 21.15 uur kregen politie en brandweer de melding van een brand aan de Industrieweg noord. Een auto was volledig vernield door de vuurzee en twee autos die ernaast stonden liepen brandschade op. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Heuvelrug.

Vechtpartij

VEENENDAAL- Op zondagochtend moest de politie ingrijpen bij een aantal kleine vechtpartijen. Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden voor een horecagelegenheid aan de Kerkewijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen werd er niet meer gevochten maar was de sfeer nog wel gespannen en braken kleine vechtpartijtjes uit tussen enkele personen. De politie besloot de personen weg te sturen en hierbij werd ook de politiehond ingezet. Hierna keerde de rust weer terug. Mogelijk dat de ruzie/slechte sfeer ontstaan door ruzie om een meisje.

Rijden onder invloed
RHENEN- Op zondagochtend werd een dronken automobilist van de weg geplukt. Omstreeks 01.45 uur kregen agenten de melding dat een 34-jarige automobilist uit Wageningen slingerend zou rijden over de Lijnweg. De man werd gecontroleerd en blies op het bureau 850 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werd een dronken automobilist van de weg gehaald. Omstreeks 02.30 uur werd een 47-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op de Boterbloemstraat. De man had gedronken en blies op het bureau 735 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.