KNHS


Zoer en Okidoki weten weer wat winnen is
8 februari 2009
Albert Zoer - Okidoki

BORDEAUX (KNHS) - Albert Zoer (Echten) en Okidoki boekten in Bordeaux hun eerste belangrijke overwinning temidden van de internationale springelite, na de beenbreuk van Albert afgelopen zomer. Twee dagen na het voor Zoer voortreffelijk verlopen CHIO Aken 2008 - dubbel foutloos in de landenwedstrijd met Okidoki en de zege in de Grote Prijs op zondag met Sam - kwam Zoer tijdens trainingswerkzaamheden thuis in Echten ten val en brak zijn been. In de stad beroemd om zijn wijnen won Zoer nu op zaterdagavond de tiende wedstrijd in de reeks van kwalificaties voor de finale, medio april in Las Vegas. Gerco Schröder (Tubbergen) drong ook door tot de barrage en eindigde met Eurocommerce Milano als vierde. Daardoor heeft Schröder wel de leiding overgenomen in de tussenstand en is Zoer opgeklommen naar de vierde plaats.

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage, waaronder als gezegd ook Zoer en Schröder. De derde Nederlandse starter, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon-Armanie noteerde één springfoutje, waardoor een startplaats in de barrage aan zijn neus voorbij ging. Zoer, die als derde in de barrage van start ging, reed een hele vlotte barragerit, zonder een poging te doen de snelste tijd neer te zetten. "Ik wilde in ieder geval foutloos blijven en dan met een goede tijd allen die na mij kwamen onder druk te zetten. Daartussen zaten nog een paar hele snelle combinaties", aldus Zoer.
Gerco Schröder pakte het anders aan. Hij ging juist wel voor de snelste rit en nam daarmee veel risico. Uiteindelijk was Gerco met Eurocommerce Milano wel de snelste, maar dat ging ten koste van een springfout, waardoor hij als vierde eindigde. "Het was best een zware wedstrijd, waarbij het venijn echt in de straat zat. Twee hoge brede hindernissen aan het einde en dan nog een geniepige hoge steilsprong, die heel kort na een scherpe wending kwam. Daar werden veel fouten op gemaakt in het basisparcours. In de barrage zaten een paar lange lijnen en ik wilde het op die laatste lijn niet al te gek doen. Dat deed ik ook niet, maar toch tikten we de laatste paal van die laatste hindernis eraf. We hadden wel de op één na snelste tijd, maar het was jammer genoeg niet voldoende voor de zege", aldus Schröder. Winnaar Albert Zoer was lovend over Okidoki. "Voor mijn gevoel liep het perfect. Okidoki sprong weer ouderwets goed. Ik ben er verschrikkelijk blij mee, ook omdat ik Sam weer helemaal in vorm heb", aldus Zoer.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.jumping-bordeaux.com

Uitslag FEI World Cup:


1) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 0 / 0 - 36.57
2) Marco Kutscher (Dui) - Cornet Obolensky - 0 / 0 - 36.64
3) Jos Lansink (Bel) - Valentina van 't Heike - 0 / 4 - 34.59
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Milano - 0 / 4 - 34.80 14) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armanie - 4

Tussenstand FEI World Cup:


1) Gerco Schröder - 60

2) Edwina Alexander (Aus) - 57

3) Steve Guerdat (Zwi) - 51

4) Albert Zoer - 50
20) Vincent Voorn - 25

Foto Albert Zoer met Okidoki door: www.melissen.net