Gemeente Alkmaar


Denk mee over de `monumentale' toekomst van Alkmaar

Alkmaar, 28 januari 2009

Wat gaat Alkmaar de komende tien jaar doen op het gebied van archeologie, bouwhistorie en monumentenzorg? Geïnteresseerden komen hier tijdens de informatiebijeenkomst op 10 februari 2009 meer over te weten. Op deze avond presenteert de gemeente het beleidsplan voor monumentenzorg en archeologie 2009-2019.

De bijeenkomst, die plaatsvindt op 10 februari 2009 om 19.30 uur in de Kapelkerk, is bedoeld voor monumenteneigenaren, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Meedenken over de toekomst
Het beleidsplan voor monumentenzorg en archeologie 2009-2019 is nog niet helemaal vastgesteld. Eigenaren van panden met een monumentale status en bewoners van gebieden die zijn aangemerkt als archeologisch of bouwhistorisch waardevol kunnen tijdens de informatiebijeenkomst hun vragen en/of opmerkingen over het beleidsplan stellen. Vervolgens wordt er een adviesgroep samengesteld waarin vertegenwoordigers van een groepering, bijv. een vereniging met historisch belang of een buurtvereniging kunnen deelnemen. Op de informatiebijeenkomst en op www.alkmaar.nl zijn formulieren te vinden waarmee belanghebbenden zich kunnen aanmelden voor deze adviesgroep.

Nico Alsemgeest, wethouder Monumentenzorg & Archeologie:"Onze monumentale (binnen)stad is iets om trots op te zijn. Het is dus belangrijk om deze historie vast te leggen en te bewaren voor de toekomst."

Erfgoedmarkt
De bijeenkomst start met een informatieve erfgoedmarkt. Hier zijn stadsplattegronden met een overzicht van monumentale panden en archeologisch interessante gebieden te vinden. Ook de Monumentenloods is van de partij. Zij kopen en/of verkopen monumentaal bouwmateriaal. Daarnaast zijn er archeologische topstukken uit eigen bodem te bewonderen en kunnen bezoekers een abonnement nemen op de gratis nieuwsbrief.

Vragen?
Klik hier voor meer informatie. Hier is onder andere de beleidsnota, het programma van de informatiebijeenkomst en een overzicht van beeldbepalende panden, gemeentelijke en rijksmonumenten te vinden.

28 januari 2009