Gemeente Noordenveld

Bridgecursus Denken & Doen

Officiële start Bridgecursus Denken & Doen

Gepubliceerd op: 30 januari 2009

Wethouder Jan Kemkers geeft op dinsdag 10 februari om 13.30 uur in De Brinkhof in Norg het officiële startsein voor de startercursus bridge 'Denken & Doen'. De startercursus bridge is bedoeld voor alle inwoners van Noordenveld van 55 jaar of ouder die willen leren bridgen en kennis willen maken met leeftijdsgenoten. De gemeente Noordenveld en de Nederlandse Bridge Bond organiseren de cursus met medewerking van bridgeclub Klavertje Vier uit Norg en Stichting Welzijn in Noordenveld. Dankzij subsidies en een bijdrage van de gemeente Noordenveld zijn de kosten voor deelname per les slechts EUR 1,50.

Verrassend grote deelname

Jan Kemkers, die onder andere sportzaken in portefeuille heeft, is aangenaam verrast door het grote aantal aanmeldingen voor deze cursus. "In november 2008 zijn we begonnen met het werven van deelnemers. We hadden wel verwacht dat er belangstelling voor dit initiatief zou zijn, maar dat zich uiteindelijk maar liefst 70 inwoners hebben aangemeld, heeft ons aangenaam verrast. De combinatie van bridgen, kennismaking met leeftijdsgenoten en samen aan de wandel of op de fiets blijkt een goede formule te zijn. De deelnemers aan de bridgecursus kunnen meedoen aan wandel- en fietsactiviteiten van de Koninklijke Wandelorganisatie Nederland en de Nederlandse Toerfiets Unie. Ik hoop dat alle deelnemers veel plezier beleven aan de cursus en ook na afloop doorgaan met actief bewegen."

Vervolg

Na ongeveer anderhalf jaar wordt de startercursus afgesloten met een 'clubavond' voor alle deelnemers. Daarna is het de bedoeling dat de deelnemers zelfstandig doorgaan met het organiseren van activiteiten en een zogenaamd sociaal netwerk gaan vormen.