Gemeente Noordenveld

werken samen aan sociaal beleid

Provincie en gemeente werken samen aan sociaal beleid

Gepubliceerd op: 05 februari 2009

Wethouder Oeds Keizer van de gemeente en gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe tekenen op dinsdag 10 februari 2009 om 15.00 uur in het gemeentehuis in Roden een overeenkomst om hun samenwerking op sociaal gebied officieel te beklinken. Ze zetten dan hun handtekening onder een sociale alliantie, waarin de gezamenlijke sociale ambities van de gemeente en provincie staan voor de komende vier jaar.
Vorig jaar heeft de provincie Drenthe een sociale agenda vastgesteld, waarin zij al haar sociale ambities heeft geformuleerd. Vervolgens heeft de provincie alle Drentse gemeenten gevraagd of zij willen samenwerken met de provincie om (een aantal) gezamenlijke ambities te realiseren. Onlangs hebben de gemeente Noordenveld en de provincie een akkoord bereikt over samenwerking aan onder andere de volgende ambities: het vergroten van onderwijskansen voor jongeren, het optimaliseren van jeugdzorg, het verbeteren van mogelijkheden om arbeid en zorg te combineren en het stimuleren van sportdeelname. Binnenkort maken gemeente en provincie ook concrete afspraken op cultureel gebied.

Volgens wethouder Keizer is het College van B&W van Noordenveld blij met de afspraken: "Met de alliantie willen we meer kwaliteit bereiken op tal van terreinen door krachten te bundelen. Bovendien leidt de sociale alliantie ertoe, dat we als gemeente meer met de provincie optrekken dan voorheen." Om de gezamenlijke ambities te realiseren maken de gemeente en provincie jaarlijks een uitvoeringsplan.