Gemeente Rotterdam

Deze week vergadert de commissie MVP op het stadhuis en vergaderen de CRR en de COR bij de ASR. De andere commissies hebben een externe oriëntatie. Lees verder voor meer informatie over de agenda's en programma's.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 10 februari 9.30 uur

Wethouder Kriens licht de situatie rondom de Kredietbank Rotterdam en Schuldhulpverlening mondeling toe. Verder bespreekt de commissie de plannen voor de basisinfrastructuur Sociaal en de rapportage over de voortgang van het Uitvoeringsprogramma Verbetering Welzijnssector. De heren Winsemius (voorzitter) en Engbersen van het Sociaal Platform Rotterdam gaan in gesprek met de commissie over hun bevindingen en slotadvies aan het college "Toen wij van Rotterdam vertrokken". Het afdoeningsvoorstel inzake de motie-Kaya Dialoog-Karavaan wordt besproken. De motie is aangenomen met als doel het bevorderen van de dialoog in het algemeen tussen Rotterdammers bij het bespreken van problemen.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Dinsdag 10 februari 14.00 uur, 3e Pijnackerstraat 6b Externe oriëntatie: commissie spreekt met leden van BurgerPanelRotterdam

De commissie brengt een bezoek aan het BurgerPanelRotterdam. Dit panel bestaat uit actieve Rotterdammers die het college gevraagd en ongevraagd advies geven over de dienstverlening door de gemeente. Na uitleg over de werkwijze van het panel gaan de commissieleden zelf aan de slag door als panellid een opdracht uit te voeren in een Stadswinkel of op straat. Tenslotte buigen commissie en Burgerpanel zich over de schriftelijke reacties van het college op eerdere adviezen. In maart bespreekt de commissie ontwikkelingen in de dienstverlening met het college aan de hand van een voortgangsrapportage.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 11 februari 9.30 uur Le Medi, Iwanhof 16 en Eén Blok stad, Snellinckstraat 11
Externe oriëntatie: commissie bezoekt bouwprojecten Le Medi en Eén blok stad
De commissie brengt een bezoek aan twee bouwprojecten, die op dit moment in uitvoering zijn bij ERA Bouw. Het project Le Medi in Delfshaven heeft als doel jonge high professionals aan te trekken naar een voormalige achterstandswijk om te komen tot een gedifferentieerde nieuwe woonwijk. De woningen van Le Medi zijn geïnspireerd op architectuur uit landen rond de Middellandse Zee. Bij het project Eén blok stad, in onder andere de Snellinckstraat, is sprake van een transformatie van een beeldbepalend jaren 20 wooncomplex voor bestaande en nieuwe doelgroepen. De vooroorlogse woningen worden gerenoveerd en casco opgeleverd.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 11 februari 14.00 uur
Externe oriëntatie: opvoeden in Rotterdam
Commissieleden gaan op diverse locaties in de stad met direct betrokkenen in gesprek over het thema Opvoeden in Rotterdam. Zo bezoeken zij een peuterspeelzaal om te zien en horen hoe daar het goed Nederlands leren wordt aangepakt. Op scholen vertellen begeleiders, ouders en leerlingen hun ervaringen met alcohol- en drugsbeleid en met sex en sexuele voorlichting. Verder gaat een aantal raadsleden in gesprek met ouders over hoe zij hun kinderen een warm en veilig thuis bieden en wat zij daarvoor doen. De gesprekken vinden plaats in besloten kring.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 12 februari 10.30 uur, Bureau Binnenstad, Westersingel 18/19 Tijdens deze externe oriëntatie wordt de commissie geïnformeerd over de methodiek die de gemeente hanteert bij het bepalen van het wel of niet invoeren van betaald parkeren in een bepaald gebied. Vervolgens brengen de commissieleden een bezoek aan de bouwput van de Museumparkgarage. Voorafgaand aan beide onderdelen krijgt de commissie een presentatie en toelichting op het concept Verkeersplan Binnenstad. Dit gedeelte vindt plaats in beslotenheid.

Commissie Rekenkamer Rotterdam
Donderdag 12 februari 15.00 uur, ASR, Stadhuisplein 30, Dozijn 1 De commissieleden spreken over de voortgang van de lopende onderzoeken en het onderzoeksplan van de Rekenkamer Rotterdam voor 2009. Ten slotte staat de commissie nog stil bij de laatste stand van zaken van de opvolging van de directeur van de Rotterdamse Rekenkamer.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 12 februari 16.00 uur, ASR, Stadhuisplein 30, Dozijn 1 De commissie spreekt met wethouder Bolsius en de directeur Audit Services Rotterdam (ASR) over de interim controle van de jaarrekening. Vervolgens bespreekt de commissie het Rekenkamerrapport 'Controleer uw budget'. Het rapport gaat in op de verantwoordelijkheid van de gemeenteraad ten aanzien van de begrotingen en verantwoordingen van deelgemeenten. Wat betekent dit voor de wijze van controle van de rekening voor de Rotterdamse gemeenteraad en vanaf welke jaarrekening is deze wijziging door te voeren?

Bron: Griffie, 06-02-2009