Gemeente Scheemda


Openbare LED-verlichting in Scheemda

In het bestemmingsplan De Randstede willen de gemeente Scheemda en woningcorporatie Acantus gebruik maken van de nieuwste LED-techniek. Het plan De Randstede is gelegen in de kern Scheemda tussen de Molenstraat en de Gasthuislaan. Acantus ontwikkelt daar een woonplan voor circa 40 woningen.

Het beschermen van ons klimaat en milieu wordt een steeds hogere maatschappelijke prioriteit. Wereldwijd zijn ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot van gevaarlijke stoffen te reduceren. De gemeente Scheemda staat aan het begin van deze bewustwording en wil zich actief opstellen. Het introduceren van LED in de openbare verlichting is een van de vele sporen die aangepakt worden. LED-verlichting heeft een hogere energieprestatie die gecombineerd wordt met een zeer lange levensduur. Op dit moment wordt de levensduur van de toegepaste LEDs geschat op 20 jaar. Door het toepassen van LED-verlichting zijn de gebruikelijke lampvervangingen niet meer noodzakelijk. In vergelijking tot het standaard toegepaste armatuur, geeft de LED-variant een besparing van circa 40% op het stroomverbruik.

LED-verlichting is anders, maar heeft overtuigende voordelen die belangrijk zijn voor ons klimaat en milieu. Daarbij komt ook dat de totale kosten van aanschaf, verbruik en onderhoud over de gehele levensduur aantrekkelijk zijn. Om een indruk te krijgen wat LED-verlichting is, heeft de afdeling Gemeentewerken tijdelijk voor het gemeentehuis, aan de Brugstraat, het beoogde LED-armatuur op een bestaande lichtmast geplaatst.

Via onderstaande link kunt u een foto met LED-armatuur zien, dit armatuur staat aan de Brugstraat te Scheemda.


* DSC01344.JPG