Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 10-02-2009

Poging inbraak

WOERDEN Door drie verdachten werd in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 februari geprobeerd in te breken. Eén van hen werd aangehouden.

Rond 01.30 uur belde een getuige 112 en meldde dat enkele mannen op de Molenvlietbrink met zaklantaarns aan het schijnen waren en kennelijk wilde inbreken. Direct gingen agenten met spoed ter plaatse en waren er in vijf minuten. Daar bleken de vogels al te zijn gevlogen. Zij hadden geprobeerd een deur open te breken.

De agenten spraken met de getuige en kregen de signalementen van de verdachten. Bij een onderzoek in de omgeving troffen agenten een 21-jarige jongeman uit Utrecht aan. Hij voldeed aan het signalement en kwam met een onsamenhangend verhaal waarom hij daar was. Hij bleek met de auto te zijn en daarin werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en het gereedschap werd in beslag genomen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet.

Dubbele inbraak

WILNIS Bij twee naast elkaar gelegen woningen werd op maandag 9 februari op klaarlichte dag ingebroken.

Rond 16.10 uur kwam een bewoner van een woning aan de Wilnisse Zuwe thuis. Hij zag dat de gordijnen dichtgeschoven waren, wat gezien het tijdstip zeer vreemd was. In de woning ontdekte hij dat was ingebroken. Meerdere kamers bleken te zijn doorzocht. De bewoners moeten nog bekijken wat er is gestolen.

Rond 17.00 uur kwam de buurvrouw thuis. Zij zag de politie bij de woning van haar buren staan en zag ook dat de gordijnen van haar woning dicht waren. Toen zij verder ging kijken, bleek ook bij haar woning te zijn ingebroken. Ook haar woning bleek te zijn doorzocht. Zij moet nog inventariseren wat er weg is.

Beide inbraken zijn op maandag gepleegd tussen 07.45 uur en 17.00 uur. Aan getuigen die op maandag 9 februari iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Wilnisse Zuwe wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw gewond

WOERDEN Een fietsster raakte op maandag 9 februari gewond toen zij door een auto werd aangereden.

Rond 15.05 uur wilde een 45-jarige fietsster uit Woerden vanaf het winkelcentrum het Tournoysveld de Rembrandtlaan oversteken. Zij zag dat een vrachtwagen op de rijbaan richting naar rechts aangaf en rechts voorsorteerde. Zij stak voor de vrachtwagen over, maar op dat moment werd de vrachtwagen ingehaald door een 38-jarige automobilist uit Zegveld, die zij niet aan zag komen. De auto reed de Woerdense aan en zij raakte gewond. Zij werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Vernielingen

WOERDEN Op maandag 9 februari deed een man aangifte van meerdere vernielingen die in de nacht van zondag op maandag hadden plaatsgevonden.

Op maandagochtend rond 08.15 uur ontdekte een 38-jarige man uit Woerden dat bij zijn bedrijf aan de Golf van Biskaje de voorgaande nacht vijf autos waren vernield. De vernielingen bestonden uit ingeslagen ramen en afgetrapte spiegels. Voor zover hij kon zien waren er geen spullen uit de autos gestolen en ging het dus puur om vernieling.

Aan getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Golf van Biskaje wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

125cc

WOERDEN Op maandag 9 februari reed een bromfietser eigenlijk niet op een bromfiets, maar op een motor.

Rond 16.15 uur werd een 18-jarige bromfietser uit Woerden op de Van der Valk Boumanlaan gecontroleerd. De bromfiets leek te zijn opgevoerd en werd daarom op een rollentestbank gezet. Daarbij bleek dat de bromfiets een topsnelheid had van 89 km/u, bijna twee keer de maximaal toegestane constructiesnelheid van 45 km/u. De bromfietser verklaarde dat er een 125 cc motorblok onder de bromfiets zat in plaats van het maximum van 50 cc. Daarmee was het geen brommer meer, maar een motor. De bromfiets werd voor nader technisch onderzoek ingenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan wordt er proces-verbaal tegen de Woerdenaar opgemaakt.

Man gewond bij inbraak

OUDEWATER Een 45-jarige man uit Oudewater is in de nacht van zondag op maandag licht gewond geraakt bij een inbraak in een tankstation.

Rond 03.00 uur werd de eigenaar van een tankstation aan de Goudsestraatweg wakker van een hard geluid. Toen hij poolshoogte ging nemen in de winkel van het tankstation werd hij aangevallen door meerdere mannen. Hij liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht en arm. De inbrekers gingen er vervolgens vandoor in een auto. Agenten die op weg waren naar de inbraak zagen de bewuste auto rijden en hebben de achtervolging ingezet. De vluchtauto ging er echter met hoge snelheid vandoor. Later die nacht is de (gestolen) auto in Linschoten aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Het is de tweede keer in korte tijd dat dit bedrijf te maken krijgt met inbrekers/overvallers. Op vrijdagavond 30 januari vond hier een gewapende overval plaats. De politie heeft voor deze overval op zaterdag 31 januari twee mannen en een jongen uit Utrecht en Oudewater aangehouden.