Gemeente Oisterwijk

gescheiden inzameling plastic
06-02-2009
Oisterwijk start met gescheiden inzameling plastic

In april start de gemeente Oisterwijk met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. In Oisterwijk en Moergestel komen oranje containers voor het weggooien van huishoudelijk afval zoals petflessen, lege boterkuipjes, folies en tasjes. De gemeente verwacht per huishouden gemiddeld tien kilo plastic per jaar gescheiden in te zamelen. Mensen kunnen het plastic gratis bij de containers aanbieden, zij betalen hier geen diftar over.

Beter voor het milieu

Het ingezamelde plastic wordt gerecycled om er nieuwe producten van te maken. Voorbeelden hiervan zijn fleecetruien, computerbehuizingen en autodashboards. De recycling levert een flinke milieubesparing op. Van de energie die wordt bespaard door het recyclen van één fles, kan een 60-watt lamp zes uur branden.

Onderzoek

In 2009 wordt onderzocht welke inzamelmethode voor plastic het meest geschikt is. Na afronding van het onderzoek beslist de gemeente of de inzameling in 2010 doorgaat via de oranje containers of op een andere wijze. Tot die tijd blijven de oranje containers in Oisterwijk en Moergestel staan. Vanaf 1 januari 2010 zijn gemeenten verplicht plastic verpakkingsafval van huishoudens gescheiden in te zamelen.

Meer informatie op www.plastic-heroes.nl.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon