Politie Groningen

Dinsdag 10 februari 2009

Provincie Groningen, 10-02-2009

Hoogezand: man gewond bij verkeersongeval

Een 42-jarige man uit Gasselternijveen is maandagnacht op de Kielsterachterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man raakte met zijn auto in een slip. Hierop botste hij tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer raakte gewond door rondspringende glasscherven. Hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie Groningen: weinig aanrijdingen, wel files door sneeuwval

In de provincie Groningen werden maandagnacht en dinsdagmorgen slechts vier aanrijdingen met materiele schade gemeld. In Hoogezand raakte een man gewond bij een eenzijdig ongeval. Door de sneeuwval was het tijdens de ochtendspits zeer druk op de toegangswegen richting Groningen. Zo ontstonden op de A7, A28 en de ringwegen diverse files.

Delfzijl: aanrijding met drank

De politie heeft maandagnacht op de Nansumerweg een 31-jarige man uit Hilversum aangehouden voor rijden onder invloed. De man raakte met zijn auto in een slip. Hierbij verloor de Hilversumer de controle over het stuur. Hij belandde vervolgens met zijn auto in de naastgelegen sloot. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd voor het afleggen van de ademanalysetest meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte, een beginnend bestuurder, 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop nam de politie zijn rijbewijs in. De 31-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de verdachte werd afgesleept.

Groningen: agressieve veelpleger bij diefstal op heterdaad betrapt

De politie heeft maandagmiddag in het UMCG op het Hanzeplein een 39-jarige man uit Eelde aangehouden voor diefstal met geweld. De Eeldenaar, een bekende veelpleger, werd op de afdeling Radiologie door een 37-jarige vrouw betrapt bij het stelen van haar portemonnee. De verdachte wilde haar eigendom niet teruggeven. Hierop riep zij de hulp in van beveiligingspersoneel en omstanders. De verdachte werd vervolgens met vereende krachten in bedwang gehouden. Hierbij bedreigde de Drent een beveiligingsman met bepaalde bewoordingen. Een andere man verrekte door de worsteling een spier in zijn arm. Hij moest zich onder dokterbehandeling stellen. De verdachte werd even later overgedragen aan de politie. De weggenomen portemonnee werd direct teruggegeven aan de vrouw. Zowel de vrouw als beide mannen doen aangifte van respectievelijk diefstal, bedreiging en mishandeling. De Eeldenaar werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: fietsster onderuit door glad wegdek

Een 27-jarige inwoonster van Groningen is maandagmorgen gewond geraakt bij een val van haar fiets. De vrouw fietste vanaf de Winschoterkade richting de Steentilstraat toen ze plotseling onderuit ging. Een glad wegdek was hiervan de oorzaak. De Groningse is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: tasjesroof uit fietsmand

De politie doet onderzoek naar een tasjesroof die zondagavond plaatsvond in de Westersingel in Groningen. Een 55-jarige inwoonster van Groningen fietste rond 20.45 uur over de Westersingel toen een onbekende man plotseling de tas van de vrouw uit haar fietsmandje trok. Hierdoor ging de Groningse onderuit. De verdachte, die een jas met capuchon droeg, wist er met de tas vandoor te gaan in de richting van het Noorderplantsoen. Het slachtoffer doet aangifte.

Ulrum: politie zoekt onbekende insluipers

Twee onbekende tieners worden ervan verdacht dat zij maandag aan het eind van de middag in een verzorgingshuis aan de Borgweg in Ulrum goederen hebben gestolen. Een medewerker zag de twee jongens van ongeveer 15 jaar in het verzorgingshuis en sprak het duo aan. Omdat zij zich verdacht gedroegen, vroeg de medewerkerster wat ze wilden. Daarop koos het duo zonder een reactie te geven het hazenpad. Een korte rondgang door het gebouw leerde dat er sleutels waren weggenomen uit het pand. Een personeelslid heeft aangifte gedaan. De politie wil graag weten wie de jongens zijn. Beiden droegen een pet. Een van hen was vrij lang. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: getuige voorkomt diefstal

Een getuige heeft maandagavond voorkomen dat dieven er met goederen uit een nieuwbouwpand vandoor wilden gaan. De Groninger hoorde in de omgeving van de Drentselaan lawaai en nam direct polshoogte. In het donker zag hij twee schimmen die bezig waren met het wegtillen van een cv-ketel. Ook bleken er twee ruiten te zijn vernield. Het inbrekersduo werd blijkbaar gestoord door de Stadjer en de mannen stapten zonder buit in een gereedstaande auto. De politie doet onderzoek.