Politie Zuid-Holland-Zuid

08/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-02-2009 o Persberichten District I

GESLAGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 17-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden voor mishandeling. Agenten gingen op zondag 8 februari 2009 rond 03.10 uur naar het tankstation aan de Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar stond een 18-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij vertelde dat de verdachte hem zonder aanleiding had geslagen. Dat gebeurde op de Zuidwende. Politiemensen gingen naar de woning van de 17-jarige en hielden hem daar aan. De verdachte vertelde dat de 18-jarige hem eerder had beledigd en hij daardoor boos was.

INBRAKEN
DISTRICT De politie heeft op zaterdag 7 februari 2009 diverse meldingen van woninginbraak gehad. Na een melding van een inbraak in een woning aan de Klarinetsingel in Zwijndrecht gaf de politie een SMS-Alert. Deze inbraak gebeurde iets voor 20.00 uur. De bewoners gingen nadat ze alarm kregen snel naar huis. Verder kwam er nog een inbraakmelding van een woning aan de Geelgorsstraat en de Abdij in Zwijndrecht, Lindeweg in Heerjansdam en de Evertsenstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij deze laatste woning bleef het bij een poging. De bewoners waren thuis en merkten dat er twee verdachten aan de achterdeur zaten. De verdachten gingen ervandoor. De buit bij de inbraken bestond voornamelijk uit waardevolle spullen zoals sieraden, geld en een computer.

VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT Na een vechtpartij hebben agenten een 64-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Op zondagmorgen 8 februari 2009 kwam de melding dat er een vechtpartij was in de Steenbokstraat in Zwijndrecht. Op het moment dat politiemensen aankwamen in de straat was de vechtpartij voorbij. Wel stond daar een aantal mensen. Een 34-jarige man uit Zwijndrecht vertelde dat de verdachte zijn auto had vernield met een veerstang. Verder had de 64-jarige hem ook geslagen. Agenten namen deze man mee naar het bureau en stellen een onderzoek in naar de vechtpartij.