Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 10 februari 2009

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN BEROVINGEN EN BEDREIGING

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben maandagavond drie Rotterdammers (21-, 22- en 23 jaar) gearresteerd op verdenking van meerdere straatroven/berovingen en bedreiging. Het drietal wordt verdacht van het beroven van twee mensen ter hoogte van metrostation Beurs. Getuigen, waaronder twee RET-medewerkers, die de verdachten aanspraken op hun gedrag, werden bedreigd.
Tijdens één van de berovingen werd een 20-jarige Rotterdammer meerdere malen geslagen.
De politie stelde direct na de melding met meerdere politie-eenheden een onderzoek in naar de verdachten. Dankzij getuigenverklaringen en beelden van Cameratoezicht werd het drietal op respectievelijk de Rochussenstraat en het Eendrachtsplein gearresteerd. Zij waren in het bezit van zojuist buitgemaakte goederen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Bij de politie zijn inmiddels vijf aangiften binnen van beroving, poging beroving en bedreiging van RET-medewerkers.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in. Hierbij wordt ook bekeken of de verdachten mogelijk meer berovingen hebben gepleegd.

Getuigenoproep
De berovingen en de bedreigingen begonnen met het lastig vallen van een meisje tussen de metrostations Maashaven en Rijnhaven. Daar is het meisje uitgestapt. De politie wil graag met haar in contact komen en verzoekt haar zich te melden bij de recherche van het district Rotterdam-Centrum via telefoonnummer. 0900-8844 of via 'M' 0800-7000.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN VOOR INBRAAK IN AUTO

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Zuid stelden maandagavond om ongeveer zes uur een onderzoek in op de Sint Maartensdijkstraat. Daar zou de ruit van een auto zijn ingeslagen waarna drie jongens zouden zijn weggerend. Naar aanleiding van een verspreid signalement werden de drie aangetroffen bij een bushalte. Het ging om Rotterdammertjes van 13, 12 en 9 jaar oud. De politiemensen stelden een onderzoek in bij de auto waar inderdaad een ruit van bleek ingeslagen. De drie ontkenden in eerste instantie iets met de zaak te maken te hebben, maar gaven uiteindelijk toch toe de ruit te hebben vernield. Twee van de jongens gaven bij aanhouding een valse naam op maar ook dat hielden zij niet lang vol. Zij zijn overgebracht naar het bureau Hoogvliet. De ouders van de drie jeugdigen zijn in kennis gesteld van hun aanhouding. Ten aanzien van de drie worden STOP en HALT procedures gestart.