Gemeente Hulst


Persbericht - 10.02.2009

Bodemonderzoeken in De Nieuwe Bierkaai

Voor het noordwestelijk deel van de binnenstad van Hulst is het plan De Nieuwe Bierkaai ontwikkeld. In het plan is het terugbrengen van een waterpartij in de binnenstad het meest opvallende element.

In de jaren van weleer lag er in dit gebied een oude haven tussen de Bierkaaistraat en de Overdamstraat. Het water kwam via de Keldermanspoort de stad binnen en stroomde richting Vismarkt. Om vast te kunnen stellen waar de oude Middeleeuwse haven exact lag en hoe diep deze was geweest, werden in mei 2008 ter plaatse archeologisch booronderzoeken gedaan.

Het plan De Nieuwe Bierkaai omvat ook bouwactiviteiten op de locatie van het voormalige postkantoor aan de Minderbroederstraat en op het s-Gravenhofplein. Daarom worden ook op die beide locaties boringen gedaan. Deze worden medio maart 2009 uitgevoerd.

Wat betreft de locatie aan de Minderbroederstraat worden deze inpandig uitgevoerd in het voormalige postkantoor. Omdat deze locatie vlakbij de voormalige haven is gelegen, kan deze mogelijk interessante informatie opleveren.
Op het s-Gravenhofplein werd reeds eerder archeologisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek richtte zich op de locatie waar in vroegere tijden een klooster was gelokaliseerd. Nu zijn er onderzoeken centraal op het plein voorzien.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl