Politie Gelderland-Midden

Politie start onderzoek naar gewapende overval

Publicatiedatum: 10-2-2009 15:22:14

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een woning in de wijk Sint Marten in Arnhem. De overval vond plaats op 9 februari rond 20.40 uur.

Het slachtoffer (de 51-jarige bewoner) deed de deur open toen er werd aangebeld. Op dat moment kwamen twee gemaskerde mannen de woning binnen, waarvan één een vuurwapen (of iets wat daarop leek) bij zich had. Het slachtoffer werd bedreigd en moest geld afgeven. De overvallers gingen vervolgens met een bedrag er vandoor (in onbekende richting).

Signalementen
Bij dit misdrijf zijn twee mannen betrokken. Eén van hen is 1.90 meter lang en heeft een mager postuur en een wit gezicht. Hij droeg een zwart jack met capuchon en een zwarte broek. Hij sprak goed Nederlands. De leeftijd wordt geschat op rond de 20 jaar.

De andere man is 1.70 meter en heeft een gezet postuur. De man heeft een zware stem, een grijzige jas met witte bontrand en witte sportschoenen met blauwe driehoekjes bovenop de schoen. De leeftijd wordt geschat op rond de 30 jaar.

Informatie? Bel de politie
Getuigen en burgers die meer weten, worden opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan er gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---