Gemeente Brummen


Praat mee over armoede en minimabeleid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-02-2009)

Wethouder Geert van Klinken, hoopt dat inwoners die in onze gemeente moeten rondkomen met een laag inkomen zich aanmelden voor de speciale conferentie over armoede en minimabeleid. Samen met de Cliëntenraad van de gemeente Brummen, Stichting Welzijn Brummen en de gemeente Brummen organiseren we een bijeenkomst over hoe we op een positieve en creatieve manier armoede in onze gemeente kunnen bestrijden. Het is natuurlijk belangrijk om daarbij ideeen en meningen te horen van mensen die daar concreet mee te maken hebben, aldus Van Klinken.

Eind vorig jaar evalueerde het gemeentebestuur haar minimabeleid. De gemeente Brummen wil namelijk haar lokale beleid aanpassen. Dit is nodig vanwege landelijke ontwikkelingen op het gebied van jeugd en armoedebestrijding, aangepaste regelgeving voor chronisch zieken, maar ook vanwege vragen van inwoners en gemeenteraad over de toepassing en eventuele verruiming van het minimabeleid. Van Klinken: Voordat wij nu aan de slag gaat met het opstellen van het nieuwe beleid willen we graag in overleg met mensen in onze gemeente die met een minimuminkomen moeten rondkomen.

De wethouder vervolgt: Tijdens de conferentie wordt de deelnemers gevraagd om actief deel te nemen en mee te denken over het vraagstuk van armoede in onze gemeente. Belangrijk doel is om samen te zoeken naar nieuwe ideeën en alternatieven. Op die manier kan op een positieve wijze armoede in Brummen worden aangepakt. Samen met de deelnemers willen de organisatoren kijken of het mogelijk is binnen de bestaande mogelijkheden en middelen, nieuwe wegen te bewandelen.

Meer informatie
De conferentie wordt gehouden op vrijdag 27 februari 2009 in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. De bijeenkomst duurt van 11.30 tot ongeveer 16.30 uur. Woont u in de gemeente Brummen en wilt u deelnemen? Aanmelden kan tot uiterlijk 23 februari 2009. Dit kan bij de EAPN (Europees Anti Armoede Platform Nederland), een bureau dat de organisatie ondersteunt bij de conferentie. Aanmelden kan via telefoonnummer (030) 26 22 065 of via email: info@eapnned.nl .