Stichting Natuur en Milieu

Tweemiljoen euro van Postcodeloterij voor Natuur en Milieu

Tijdens het Goed Geld Gala op 5 februari 2009 heeft Stichting Natuur en Milieu voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een grote bijdrage ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. De cheque van twee miljoen euro werd enthousiast in ontvangst genomen. We zijn dit jaar extra blij met dit geld, zegt zakelijk directeur Ronald Messelink. Het stelt ons in staat om ook in deze economisch moeilijke periode verder te werken aan duurzame doelen. De verandering van het klimaat - en hoe daar iets aan te doen valt is daar een voorbeeld van.

Ellen Damsma (midden) van de Nationale Postcode Loterij met de cheque en Natuur en Milieu-directeuren Mirjam de Rijk en Ronald Messelink.

Minister-president Balkenende opende het Gala dat werd gehouden in het Haagse Kurhaus. Hij was speciaal te gast omdat de Nationale Postcode Loterij in 2009 zijn vierde lustrum beleeft. De premier prees de maatschappelijk rol die ideële organisaties vervullen: U beschermt wat kwetsbaar is. U stimuleert wat een boost kan gebruiken. U moedigt aan wat een zetje in de rug verdient. U laat mensen - waar ook ter wereld
- opbloeien.

Die boost maakt de Nationale Postcode Loterij al twintig jaar financieel mogelijk met grote schenkingen uit de loterij-opbrengst. In totaal is al 2,5 miljard euro naar goede doelen gegaan. Natuur en Milieu is sinds 1997 beneficiënt.



Publicatiedatum: 10-02-2009