Gemeente Valkenswaard

Zuidoost-Brabant in beweging

Hele regio Zuidoost-Brabant in beweging

Wie toe is aan wat extra lichaamsbeweging en daar nog altijd niet aan toe is gekomen, kan vanaf 1 maart dit voornemen waarmaken. De gemeenten, sportverenigingen en de GGD Brabant-Zuidoost starten dan met de actie 'Start met' van het NISB. Gedurende minimaal 4 weken kan iedereen verschillende vormen van bewegen uitproberen in de eigen gemeente en bij verschillende sportclubs.

30 Minuten bewegen per dag
De actie 'Start met' sluit aan bij de landelijke 30 minuten beweegcampagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Deze actie wil stimuleren dat mensen minimaal 30 minuten per dag bewegen. Het blijkt nu dat veel mensen wel wat extra lichaamsbeweging willen nemen, maar niet weten hoe of waar. Ze willen het liefst iets doen in de buurt en onder een goede begeleiding. Daarom hebben verschillende sportverenigingen in de hele regio van 1 maart tot en met 24 april een introductieaanbod.

Minimaal vier weken lang kan iedereen onder professionele en deskundige begeleiding starten met bijvoorbeeld (hard)lopen, fietsen, zwemmen, dansen, gymnastiek, badminton, volleybal en verschillende andere beweegvormen. Het totale aanbod van aangesloten sportverenigingen in Valkenswaard is te vinden op de website www.startmet.nl waar mensen zich ook kunnen inschrijven. Zo kan iedereen in beweging komen en blijft de regio fit.

Deze campagne is gericht op volwassenen, met extra aandacht voor 50+ers en chronisch zieken.