Jan Bieleman vertelt over de Nederlandse landbouw in de 20ste eeuw.

Lelystad - Op dinsdag 10 februari geeft Jan Bieleman, landbouwhistoricus en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Wageningen, een lezing in Nieuw Land over 'de Nederlandse landbouw in de 20ste eeuw, van gemengde bedrijvigheid naar agribusiness'. In zijn boek 'Boeren in Nederland - Geschiedenis van de landbouw 1500 - 2000' beschrijft Bieleman de ontwikkeling van het landbouwbedrijf vanaf de middeleeuwen tot nu. Na het in 1992 uitgekomen boek over de geschiedenis van de landbouw tot 1950 heeft Bieleman deze nieuwe uitgave fors uitgebreid met een tekstdeel over de ingrijpende veranderingen die zich sinds 1950 hebben voorgedaan. Bieleman geeft aan hoe Nederland, een land van steden en industrieën, bij uitstek toch een landbouwnatie is gebleven. Bieleman legt dan ook een helder verband tussen de verstedelijking en de groeiende welvaart en hoe de landbouw daar telkens weer op in speelt.

Tijdens de lezing vertelt Bieleman aan de hand van een presentatie over de hoofdlijnen uit 'De geschiedenis van de Nederlandse landbouw' in de periode van 1850-2000 . Na de pauze is er mogelijkheid voor vragen of discussie.

De lezing begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 0 uur ten einde zijn. Kaarten zijn E 7,50 per lezing - inclusief een kopje koffie of thee. Leden van het Flevofonds betalen E 5,50 per lezing. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is reservering aan te raden.Dit kan tot één dag voorafgaand aan de lezing. U kunt reserveren via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl (o.v.v. lezing 10 februari) of bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.



Ingezonden persbericht