Badenoch & Clark nieuwe naam voor EssentialPeople en FaradayClark

10/02/2009 08:59

Badenoch & Clark International


- Persbericht -

Greet Brosens Executive Director Continental Europe

Badenoch & Clark wordt nieuwe naam voor EssentialPeople en FaradayClark

"Voor de arbeidsmarkt valt de crisis wel mee"

Oegstgeest, dinsdag 10 februari 2009 - Het internationale recruitment en interim bedrijf Badenoch & Clark, kondigt vandaag aan dat haar Europese dochterbedrijven EssentialPeople en FaradayClark in Nederland, Duitsland en Luxemburg voortaan onder dezelfde naam gaan opereren. De beslissing is een verdere stap in het versterken van haar positie in de Europese markt. Gelijk met deze beslissing kondigt de organisatie de benoeming van Greet Brosens aan, tot Executive Director Continental Europe.

Met de beslissing wil Badenoch & Clark zowel haar cliënten als haar kandidaten toegang geven tot meer data, know-how en expertise. Neil Wilson, Managing Director van Badenoch & Clark: "Deze stap is veel meer dan alleen een naamswijziging in een handvol landen. Het gaat om het verder integreren van onze kennis en ons netwerk waarmee we de ambitie hebben om het beste recruitment en interim bedrijf van Europa te zijn. Uiteraard blijft onze landspecifieke expertise daarbij overeind, maar met het verder integreren van ons bedrijf, kunnen we beter aan de wensen en verwachtingen van onze eveneens steeds verder internationaliserende klanten voldoen."

Gelijktijdig met de rebranding, maakt Badenoch & Clark de benoeming van Greet Brosens bekend. Zij wordt Executive Director Continental Europe en rapporteert vanuit die rol direct aan Wilson. Brosens werkte hiervoor ondermeer twaalf jaar bij Robert Half International, een Fortune-500 bedrijf gespecialiseerd in recruitment, de laatste paar jaar als Regional Director in Nederland. De Vlaamse spreekt vloeiend Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Schaarse functies nog steeds gewild in de financiële dienstverlening

Brosens ziet de toekomst ondanks de crisis rooskleurig in: "Voor de arbeidsmarkt valt het allemaal wel mee." Badenoch & Clark ziet nog steeds krapte op de arbeidsmarkt bij de financiële dienstverleners. "Binnen diverse verzekeraars worden specialisten zoals actuarissen, riskmanagers en compliance functionarissen gezocht. Verder zien wij ook een toenemende vraag in productmanagers en projectmanagers om grote projecten als integraties bij een aantal grote verzekeraars op een goede wijze te begeleiden. Naast herbezinning en reorganisaties blijven de kandidaten schaars en zien wij duidelijk een verschuiving naar kwalitatief uitstekende medewerkers. Ook zien wij het ontstaan van 'nieuwe' functies om bij banken en verzekeraars nog meer dan nodig de financiële crisis het hoofd te bieden," zegt Brosens. Op de interim arbeidsmarkt ziet de nieuwe directeur de afgelopen periode ook duidelijke bewegingen. Van complete uitfasering van externe medewerkers tot een gerichte hiring freeze: "Onze ervaring leert dat deze bedrijven op termijn, vaak bij capaciteitsproblemen, tot herbezinning komen en weer overgaan tot het inhuren van externe professionals of het aantrekken van vaste medewerkers."

Integratie en groei

De integratie van activiteiten en het verder uitbouwen van het Badenoch & Clark netwerk in Europa zijn de twee belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren. Brosens: "Het nieuws van vandaag is een cruciale stap in die richting en biedt ook veel nieuwe mogelijkheden voor ons team in Nederland."

De Executive Search en Executive Interim activiteiten blijven in Nederland en Europa onder de huidige naam Corinthe actief.

Over Badenoch & Clark

Badenoch & Clark is een leidende internationale speler, gespecialiseerd in zowel vaste als tijdelijke functies. In continentaal Europa richt Badenoch & Clark zich met name op functies in accounting & finance, banking & financial services en sales & marketing. Met kantoren over heel het Verenigd Koninkrijk en toenemende aanwezigheid in continentaal Europa, biedt Badenoch & Clark werkgelegenheid aan 550 mensen, van wie 42 in Nederland, 14 in Duitsland en 14 in Luxemburg. Badenoch & Clark is onderdeel van de Amerikaanse MPS Group (NYSE). Voor meer informatie: www.badenochandclark.com.


- Einde Bericht -





http://www.badenochandclark.com