Valentijnsdag doet singles extra verlangen naar nieuwe liefde


OOSTERHOUT, 20090210 -- Hoewel bijna 60 procent van de singles zegt dat Valentijnsdag hen koud laat, blijkt dat deze dag wel degelijk gemengde gevoelens bij hen oproept. Zo laat meer dan de helft weten juist op 14 februari extra te verlangen naar een nieuwe liefde in zijn of haar leven. Daarnaast verklaart een kwart zich wel heel erg bewust te zijn van hun single-status op de dag van de romantiek. Dit blijkt ondermeer uit een korte steekproef die werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl.

Verlangen & Jaloezie
Naast het verlangen naar een nieuwe relatie zegt ruim 40 procent dat Valentijnsdag ook wel romantische gevoelens bij hen oproept. Mits ze verliefd zijn uiteraard. Want een kwart is zich wel erg bewust van het feit dat ze niemand hebben om lief en leed mee te delen. Dit bewustzijn uit zich bij 11 procent door gevoelens van afgunst en jaloezie op leuke, verliefde stelletjes. Nog eens 14 procent van de vrijgezellen denkt met weemoed terug aan een van hun vorige relaties en zo'n 8 procent ziet er juist de humor van in en moet lachen om al die commerciële gekkigheid.

Wegdromen
Op de vraag aan wie men nu eigenlijk denkt op Valentijnsdag blijkt dat het merendeel van de singles, 32 procent, wegdroomt over de man of vrouw op wie men in stilte verliefd is. Een kwart fantaseert over een potentiële, nog volslagen onbekende, nieuw vlam en 17 procent denkt opmerkelijk genoeg aan zijn of haar ex-partner(s). Nog eens een kwart heeft geen last van dagdromen en neemt helemaal niemand in gedachten.

Actie & Reactie
Wat onderneemt de single eigenlijk op Valentijnsdag? Zo'n 66 procent doet in elk geval helemaal niets. Het populairste tijdverdrijf blijkt nog altijd het sturen van een kaartje naar een stille liefde (17%). Een enkeling maakt er op 14 februari serieus werk van en gaat actief op zoek naar een leuke date (7%). En het verwachtingspatroon? Dit blijkt min of meer overeen te komen met het eigen initiatief, want 56 procent verwacht ook niets te ontvangen. Een kleinere 16 procent koestert de stille hoop op een lief kaartje, mooi bloemetje of misschien zelfs een heuse, al dan niet anonieme, liefdesverklaring.

Over Online Magazine Singlessite.nl:

Singlessite.nl is eind 2004 opgericht en uitgegroeid tot hét onafhankelijke online magazine voor de zelfbewuste, nieuwsgierige single van nu. Singlessite.nl informeert maandelijks ruim 35.000 unieke bezoekers en is een onuitputtelijke informatiebron voor alle M/V singles in heel Nederland.