Rescue-dvd: redder in nood bij computerproblemen


NIJMEGEN, 20090210 -- Virussen, verloren gegane bestanden en computercrashes zorgen bij computergebruikers voor veel irritatie en stress. In 2000 heeft de vakbond FNV hiervoor zelfs het begrip "computeragressie" als nieuwe beroepsziekte geĂŻntroduceerd. Om het leed voor computergebruikers te verzachten komt c't magazine voor computertechniek met de c't-Rescue-dvd. Deze bootable dvd, die gegarandeerd virusvrij is, is het ideale middel om de meest uiteenlopende computerproblemen op te lossen. De dvd wordt gratis meegeleverd bij c't magazine voor computertechniek nummer 3, dat vanaf 10 februari in de winkel ligt.

Door op te starten van de meegeleverde dvd-rom kun je je pc bijvoorbeeld controleren op virussen en andere besmettingen, een kopie van de harde schijf maken en bestandssystemen repareren.

Aan de hand een drietal artikelen wordt stap voor stap uitgelegd hoe je tal van problemen de baas wordt. Wat doe je bijvoorbeeld als je computer geen kik meer geeft of niet meer wil opstarten.

Daarnaast bevat de meegeleverde dvd meer dan honderd programma's voor zowel Windows, Linux als Max OS X, die helpen om een gecrashte computer weer aan de praat te krijgen, bestanden te redden of om je systeem beter te beveiligen. Hierbij zitten ook enkele tientallen volledige versies waarvoor normaal gesproken betaald moet worden.

De dvd wordt gratis meegeleverd bij c't magazine voor computertechniek nummer 3, dat vanaf 10 februari in de winkel ligt. In dit nummer zijn in totaal 24 pagina's geheel gewijd aan het oplossen van computerproblemen, waarbij alle op de dvd meegeleverde programma's worden beschreven en toegelicht.

Patrick Smits, hoofdredacteur: "Deze dvd is echt onmisbaar in de toolbox van iedereen die computers professioneel of als hobby gebruikt"

Over F&L Technical Publications
F&L Technical Publications is onderdeel van de F&L Publishing Group B.V., een middelgrote uitgeverij die gevestigd is in Nijmegen. F&L Publishing Group B.V. heeft zes specialisaties: auto's, koken, fotografie en beeldbewerking, computers, games en webdesign. Bekende titels zijn Auto Review, koken & genieten, c't magazine voor computertechniek, Foodies, Computer easy, Advanced Photoshop en Photoshop Creative.





C't magazine