Wegener NV

PERSBERICHT

Gefaseerde aanpak herinrichting Wegener organisatie

De Raad van Bestuur van Koninklijke Wegener NV heeft vorig jaar zijn visie op de toekomst neergelegd in een zogenoemde Contourenschets. De kern hiervan is dat Wegener verandert van een productgerichte organisatie naar een cross-mediaal bedrijf. Inmiddels is besloten over te gaan tot de vorming van één crossmediale organisatie: Wegener Media.

Als vervolg op deze Contourenschets is de inrichting van Wegener Media verder uitgewerkt in uitgeefplannen van de dagbladen en deelplannen van de ondersteunende afdelingen. De door projectgroepen opgestelde deelplannen zijn inmiddels beoordeeld. Daarbij is rekening gehouden met de sterk verslechterende economische situatie. Deze beoordeling heeft ertoe geleid dat de reorganisatie gefaseerd zal worden ingevoerd.

De eerste fase betreft de herinrichting van de ondersteunende afdelingen zonder een directe markt- of productverantwoordelijkheid. Dit betreft finance en control, personeel en organisatie, operations, ict en facilitaire diensten. Bij deze afdelingen zal eind 2010 sprake zijn van een reductie van circa 120 arbeidsplaatsen ten opzichte van de actuele bezetting. Dit aantal komt overeen met de verwachte teruggang in bezetting zoals eerder in de Contourenschets voor deze afdelingen gepresenteerd.

Het banenverlies is een gevolg van het samensmelten van deze afdelingen zoals die thans in de drie uitgeefdivisies van Wegener (Wegener NieuwsMedia, Wegener Huis-aan-huisMedia en Wegener MediaVentions) en bij de concern stafdiensten bestaan.

In de volgende fase zullen ondersteunende afdelingen met een directe markt- of productverantwoordelijkheid (marketing, centrale redactie en nationale verkoop) alsmede de uitgeefplannen van de dagbladen aan de orde komen.

Aan het betrokken vertegenwoordigend overleg is advies gevraagd. Ook de vakbonden zijn ingelicht.

De verdere implementatie van de nieuwe organisatie zal fasegewijs worden uitgevoerd en eind 2010 worden voltooid.

Apeldoorn, 10 februari 2009

Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV

T: (055) 538 86 52
F: (055) 538 86 66
7336 AZ Apeldoorn
www.wegener.nl