Gemeente Apeldoorn

10-02-2009

MIX Volleybalteam Parel van Zevenhuizen 2008

Tijdens de radio-uitzending van Studio Zevenhuizen op maandag 09 februari jl. is de winnaar van de Parel van Zevenhuizen 2008 bekend gemaakt. Deze Parel is ingesteld vanuit het sociaal programma Zeven-up! Het is een wisseltrofee die ieder jaar wordt uitgereikt aan een project, een persoon of een groep personen, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de wijk Zevenhuizen.

Na diverse selecties op basis van vrijwillige inzet en "burgerinitiatief voor en door de wijk" heeft de jury uiteindelijk gekozen voor Mix Volleybalteam. De jury had veel waardering voor de duur van de inzet en sport als instrument voor integratie. Het MIX Volleybalteam is een groep sportieve buurtbewoners van gemengde samenstelling die al jaren laat zien dat integratie gewoon is als je openstaat voor elkaar. Het team is zeer gastvrij voor alle (buurt/wijk-) bewoners die op vrijdagavond langs willen komen om een volleyballetje over het net te slaan. Het volledige juryrapport is te lezen op www.ww7.nl.

Aan de Parelverkiezing is een cheque van 500 euro verbonden die de winnaar mag inzetten voor de wijk. Samen met Studio Zevenhuizen verraste wethouder Hans Wegman het MIX Volleybalteam tijdens hun speelavond (zie foto) om hen het Parel-beeldje, de cheque en taart te overhandigen.

Deze 'overvallende' uitreiking wordt op televisie uitgezonden bij "Studio in de wijk" op Omroep Gelderland op zaterdag 14 februari en zondag 15 februari om 16.30 uur. De tweede en de derde plaats worden beloond met een taartcadeaubon.

De jury bestond uit een vertegenwoordiger van de gemeente, de politie en van Wisselwerk. Uit 17 voordrachten moest de jury een winnaar kiezen. De afgelopen maand konden mensen bewoners voordragen via twee stembussen en de wijkwebsite www.ww7.nl, tevens de winnaar van de Parel 2007.

Telefoon (055) 580 1363
Telefax (055) 580 1155